סלט חצילים אפויים ברוטב משגע. את הפטנט הזה אתם חייבים לנסות!!לא יודעת מה אתכם אני שונאת לטגן!!!אני יודעת שזה טעים, גם משמין ואין תחליף לטעם!!! לפני שבועיים התארחתי אצל חברים ומרוב סלטים על השולחן לא ראיתי את המנה העיקרית. אני "חולה" על חצילים בכל מצב ומשתדלת לא לטגן!! כשראיתי את החצילים שאלתי את חברתי אם זה מטוגן והיא "מה פתאום מטוגן אני כבר לא מטגנת את חייבת לטעום" אני יכולה לספר לכם שהם הרבה יותר טעימים מהמטוגנים!!!תנסו ואל תשכחו מי גילה לכם את הפטנט המעולה הזה!!!!!!
מצרכים:
- 1 חציל בינוני חתוך לפרוסות או קוביות בגודל 2 ס"מ עם הקליפה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- כפית פלפל שחור גרוס
- ביצה בגודל L
רוטב:
- כף שמן זית
- מיץ מלימון סחוט טרי
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- כף חומץ
- 3 שיני שום כתוש
חופן כוסברה
אופן ההכנה
- בקערית עמוקה לערבב היטב ביצה, שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל. לקלף(לא חייבים)ולחתוך את החציל לקוביות. להוסיף את הבלילה, לערבב היטב.
- לשים נייר אפיה בתבנית התנור, להניח את פרוסות החצילים.
- לאפות בחום 200 מעלות טורבו כ-25 דקות או עד להשחמה. לצנן היטב לפני התיבול ולהעביר לקערה עמוקה.
להכנת הרוטב:
- בסיר קטן לשים את כל המצרכים לערבב עד להמסה של כל התבלינים למזוג לקערה עם החצילים, גמבה, כוסברה ומלפפון חמוץ ולערבב בעדינות.
.
***מומלץ לאכול עם מטבוחה וחלה של בית.
Post Views: 4,906