פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

משולשי פילו במילוי בטטה ותפוחי אדמה

מאפה טעים נטול רגשות אשם מבצק פילו מושלם של שמרית-אפיה ביתית אין צורך בהפשרה מראש בצק פילו מצונן ומרודד– 14 דפי פילו מוכנים לשימוש, טריים לאורך זמן ואינם נקרעים בקלות. רק להוציא מהמקרר, להוסיף מלית מלוחה ומתוקה ולאפות.
 

 

מצרכים:

12 דפי בצק פילו (של שמרית ללא הפשרה מוקדמת)
2 בטטות בינוניות
1 תפוח אדמה מבושל ומסונן
100 גרם גבינת קשקבל/פטה מגוררת
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כוס שמן זית/ספריי שמן
1/2 כוס פירורי לחם
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
מחממים תנור ל־200 מעלות, דוקרים את הבטטות במזלג, עוטפים כל אחת בנייר אלומיניום, מניחים על רשת התנור ואופים כשעה לריכוך.
מצננים את הבטטות כ־1/2 שעה, מסירים את נייר האלומיניום, חוצים אותן ומעבירים את בשר הבטטות ותפוחי האדמה לקערה בינונית. מוסיפים קשקבל, מלח פלפל ומועכים לאיחוד.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה .מוציאים דף פילו אחד מהערמה, מברישים בשמן זית או ספריי שמן,מפזרים מעט פירורי לחם, מניחים עליו דף פילו נוסף משמנים את פניו וחותכים את הדפים לרצועות בעובי 7-8  ס"מ.
מניחים כף על חלקה התחתון של אחת מרצועת הבצק, מקפלים את הפינה הימנית מעל המלית ואל עבר דופן הרצועה כך שנוצר משולש מעל המלית. מקפלים את המשולש שנוצר כלפי מעלה ובאלכסון שוב ושוב עד לקצה הרצועה כך שמתקבל משולש בצק רב שכבות. מהדקים את שולי הבצק ומניחים את משולש הבצק כשהקפל פונה מטה בתבנית. חוזרים על הפעולות עם כל דפי הבצק ומניחים בתבנית ברווחים.

 משמנים בשמן זית ומפזרים מעל גבינת פרמזן. אופים 20־22 דקות. אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים או במקפיא עד 3 חודשים. מפשירים ומחממים בתנור ב־180 מעלות 8־10 דקות.

 

הכנתם מתכון מהבלוג? אל תשכחו לתייג @יפצ'וק מבשלת ואופה  באינסטגרם

 
 
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *