אם גם אתם חובבי פירות במאפים שלכם אז הגעתם למקום הנכון!!!טארט מבצק פריך וקרם שקדים נימוח עם תאנים טריות. אפשר להחליף בפירות שאתם אוהבים תפוחים/אגסים.
מצרכים לתבנית פאי בקוטר 24
לבצק:
100 גר' חמאה קרה/מחמאה נטורינה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
250 גר' קמח רגיל
קרם שקדים וקינמון:
150 גרם שקדים שלמים טחונים דק
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה/מחמאה נטורינה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1 ביצה בגודל L
1 כפית גרדת לימון
1 כף קמח רגיל
1 כף חלב או מים קרים
8-10 תאנים
אופן הכנת הבצק
מערבלים בקערה המיקסר עם וו גיטרה אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת אוורירית וטפוחה מעט,מוסיפים ביצה מערבלים ומוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מידי).
מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית התבנית מחוררים עם מזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.
הכנת הקלתית
מניחים מעל הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל שכבת אורז, או חומוס(רק על מנת שהבצק יישאר שטוח במהלך האפייה).
אופים את הבצק כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
אחרי 15 דקות, מוציאים את הנייר עם האורז/חומוס מצננים כ-5 דקות.
הכנת קרם שקדים
במעבד מזון עם להב פלדה או מיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד שקדים, סוכר, חמאה, גרדת לימון,קינמון ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה, קמח וחלב או מים ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.
מורחים או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקרם בשכבה אחידה על גבי הקלתית האפויה חלקית.
הרכבת הטארט
שוטפים ומסננים את התאנים ומחלקים ל-4(תלוי בגודל). מסדרים את רבעי התאנים בתוך הקרם.
אופים עוד כ-20 דקות ב-170 מעלות או עד שהקרם מתייצב בשוליים, אך עדיין מעט רוטט במרכז והבצק מזהיב.
הכנתם מתכון מהבלוג? אל תשכחו לתייג @יפצ'וק מבשלת ואופה באינסטגרם
Post Views: 3,276