פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

חלה במילוי בשר וחצילים

חלה במילוי בשר וחצילים

חלה במילוי בשר וחצילים

חלה ולחמניות לשבת זה הכי געגוע לאימא שלי לבית. הריח מלווה אותי עד היום. אני בטוחה שהילדים שלי מאוד מתגעגעים לאחר חודשיים שלא התראינו ורוב הזמן בזום בגלל "הקורונה" אז החלטתי להכין להם את כל מה שהם אוהבים ראשית הכנתי את החלה של שבת עם בשר וחצילים בתיבול פיקנטי הורס. את המלית אני מבשלת מראש מטגנת בצל מוסיפה את הבשר ומתבלת לבסוף את החציל מסננת את התבשיל מצננת וממלאה את הלחם. בשר וחצילים שילוב מנצח!!!

חלה במילוי בשר וחצילים

חלה במילוי בשר וחצילים

מצרכים

  • 1 קילו קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 וחצי-2  כוסות מים פושרים(480 מ"ל)
  • 3/4 כוס שמן קנולה(180 מ"ל)
  • 1 כף מלח
    לזרייה
  • חלמון של ביצה בגודל L
  • שומשום, קצח

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים, סוכר וכוס מים, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את יתרת המים  והקמח לשים 5 דקות עד לקבלת כדור בצק, מוסיפים שמן תוך ערבוב ממשיכים לערבל עוד 4 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שמתלפף סביב וו הלישה. מוסיפים מלח ומערבלים כדקה.
  3. משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, שעה וחצי בחורף שעה בקיץ.
  4. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה וקורצים עיגולים בגודל בינוני(כדור טניס) מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. להכנת החלה-קורצים מהבצק שלושה כדורים בינוניים (להכין צמה)ומרדדים כל כדור לאליפסה, מניחים לאורך הבצק מן המלית וסוגרים ומהדקים היטב שהמלית לא תצא בזמן האפייה. עושים צמה ומהדקים בקצוות. מתפיחים כחצי שעה.
  6. טורפים בקערית את החלמון עם כף מים מורחים בעדינות, מפזרים שומשום/קצח(טובלים אצבע במים ובשומשום ומטביעים על החלה/לחמניות. אופים בחום שחומם מראש ל-190 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה.
  7. מוציאים מהתנור מכסים במגבת.
למלית
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 חציל קלוי על אש גלויה קצוץ דק
  • 1כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • חופן צנוברים
  • 1/4כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2כפית מלח דק
  • 1כף רסק עגבניות

אופן ההכנה

  1.  מחממים סיר רחב עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים מדי פעם ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
  2. מוסיפים את החציל והצנוברים ומתבלים בפפריקה, שום, מלח פלפל ורסק העגבניות ומערבבים. מבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים. אם יש צורך מעבירים למסננת את המלית להגיר נוזלים ומצננים היטב לפני המילוי של הבצק.

 

למתכונים נוספים:

לחמניות עגולות מתוקות

חלה בצורת אשכול ענבים

 

 

 

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן