חטיפי צ'יפס דקים אפויים בתנור
חטיפי צ'יפס מתפוחי אדמה או בטטה אפויים בתנור כאלה לא טעמתם. נשאר לכם פירה מארוחת הצהריים??הוסיפו מעט מלח פלפל שחור צ'ילי יבש גרוס שמן זית וקורנפלור. הכינו כדורים לא גדולים מעכו אותם עם תחתית של כוס והעבירו לתנור לחצי שעה. מתקבלות דסקיות קרנצ'יות וטעימות בלי הרבה קלוריות.
המתכון והרעיון הנפלא מכאן
חטיפי צ'יפס דקים אפויים בתנור
מצרכים:
- 2 תפוחי אדמה בינוניים/בטטה
- 1 כף שמן זית
- רבע כף מלח
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- רבע כף צ'ילי יבש גרוס
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה:
- מכינים פירה: קולפים את תפוחי האדמה או בטטה, חותכים לרבעים ומבשלים כ-20 דקות במים רותחים, עד שהם רכים. מסננים מנוזלים ומועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה במרקם אחיד ללא גושים.
- מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור, צ'ילי יבש וקורנפלור ומערבבים בכף עד לאיחוד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- יוצרים כדורי פירה לא גדולים בכפות הידיים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- מועכים את כדורי תפוחי האדמה לדסקיות דקות: מניחים ריבוע של נייר אפייה על כל כדור ודוחסים בעזרת תחתית של כוס או בכפות הידיים.
- אופים 30 דקות עד שדיסקיות תפוחי האדמה מוזהבות וקראנצ'יות מגישים מיד.
- להגשה: קטשופ/מיונז
Post Views: 3,636