אגרול חזה עוף וירקות. "אחרי החגים" כבר כאן מתחילים לאכול נכון ובזמן ועדיף להתחיל עם ירקות והרבה. הכנתי מנה אסייתית
בקלי קלות עם מצרכים זמינים טעימים ועם מעט קלוריות.
מצרכים:
- 10 דפי סיגר מרוקאי
- מעט שמן
למילוי:
- 2 ס"מ ג'ינג'ר
- 2 שיני שום קצוץ דק
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 גזר קלוף חתוך לרצועות דקות
- 1/4 כרוב חתוך לרצועות דקות
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- 1 חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות
- 3 כפות שמן זית
- 2-3 כפות רוטב סויה
- כפית סוכר
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
- מיץ מליים או לימון אחד
"דבק" לאגרול:
- כף קמח
- 2 כפות מים
אופן הכנה:
- מכינים את המילוי: שמים את השמן במחבת רחבה או ווק וכשהוא חם מטגנים בו את השום, ג'ינג'ר והעוף במשך כדקה. מוסיפים פנימה גזר, פלפל צ'ילי, גמבה, כרוב ובצל סגול, ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את הסויה, הסוכר ומיץ ליים או לימון אחד ומערבבים היטב.
- מכינים דבק שידביק את האגרול – מערבבים בקערה קטנה כף קמח עם 2 כפות מים.
- מניחים את הצד החלק של הבצק על משטח העבודה, שמים תלולית מילוי בחלק הקרוב ומתחילים בקיפול. מקפלים פנימה משני הצדדים ומגלגלים צמוד.
- מדביקים את קצה הבצק עם הדבק-קמח ומניחים בתבנית.
- מורחים עם מברשת מעט שמן על האגרול ואופים ב-190 מעלות כחצי שעה עד שמזהיב.
****ערכים תזונתיים-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/8255
Post Views: 3,303