פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

תפוחי אדמה בשר טחון ופטריות בתנור

תפוחי אדמה ובשר

תפוחי אדמה קציצות בקר ופטריות זה שידוך מוצלח. כשראיתי לראשונה את התבשיל המופלא הזה אצל אהרוני סימנתי לי אותו והחלטתי שחובה להכין. כל המצרכים שכולנו אוהבים בסיר אחד. את הקציצות מערבבים מכדררים ומניחים בצד. את תפוחי האדמה חותכים לפרוסות מתבלים ומתחילים לסדר בספירלה עם הקציצות. לבסוף מקפיצים את הפטריות מוסיפים נוזלים עם קמח שהופך לרוטב סמיך ומופלא. יוצקים את הרוטב מעל ומעבירים לתנור ל-40-45 דקות עד להשחמה. עשיתי בתבשיל מעט מאוד שינויים יצא מעולה.

תפוחי אדמה קציצות ופטריות

 

מצרכים לתבנית בקוטר 28 ס"מ

לבשר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • בצל חתוך לרבעים
  • 3 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • חצי פלפל ירוק חריף
  • 2 פרוסות חלה רטובות, סחוטות היטב או קישוא מגורר/תפוח אדמה מבושל
  • כפית שטוחה בהרט
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • כף שמן זית

לפטריות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 עלי מרווה שלמים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל בינוני פרוס דק
  • 8 פטריות שמפיניון פרוסות עבה
  • 3 פטריות פורטבלו פרוסות עבה
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור גרוס

לרביכה:

  • כף קמח
  • כוס וחצי מים

עוד צריך

  • 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 כפות תימין
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  1. מכניסים למעבד מזון בצל. שום, כוסברה, פטרוזיליה ופלפל חריף טוחנים גס. מוסיפים את הבשר  ומערבבים לתערובת אחידה. צרים מהם 24 קציצות בינוניות ופחוסות מעט.
  2. פורסים את תפוחי האדמה לאורכם לפרוסות בעובי של כ-3 מילימטר. מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה בשמן זית, מלח, פלפל ותימין.
  3. לוקחים תבנית חסינת חום, מורחים את תוכה בשמן זית ומניחים לסירוגין פרוסת תפוח אדמה וקציצת בשר, באופן אנכי עד שהכלי מלא.

הכנת הפטריות:

  1. שמים את השמן במחבת. כשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל  ומרווה כשתי דקות. מוסיפים את הפטריות הטריות, המלח והפלפל ומטגנים כשתי דקות תוך ערבוב. מוסיפים את כף הקמח ומערבבים דקה. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה כ-3 דקות.
  2. יוצקים את תערובת הפטריות מעל התפוחי אדמה והבשר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-35 דקות או עד להשחמה.

 

 

המתכון בהשראת אהרוני מכאן

להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

  1. היי, האם אפשר להחליף את החלה הרטובה שבקציצות ברכיב אחר? במידה וכן נא לציין במה ואת הכמות. אגב, המתכון מופיע תחת הכותרת של מתכונים לפסח. תודה וחג שמח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן