תבשיל שווארמה הודו ושעועית לבנה
תבשיל שווארמה הודו ושעועית לבנה מנחם פיקנטי וכל כך טעים.רצוי להכין אורז לבן בצד. את התבשיל הטעים זה אני נוהגת להכין עם גרונות או בשר בקר כולם מאוד טעימים.
הפעם החלטתי להכין עם בשר הודו אדום הרבה יותר בריא ונוח לבישול.
מצרכים
- 1 ק"ג בשר שווארמה נקבה חתוך לקוביות בינוניות
- 4 כפות שמן זית
- 2 גמבה אדומה חתוכה קוביות או רצועות
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס(אפשר פחות)
- 1 גזר חתוך לקוביות או פרוסות
- 6 שיני שום שלמות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף אריסה
- כף רסק עגבניות איכותי
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1 כף מלח
- 2 פלפל יבש חריף/מתוק חתוך ומנוקה מגרעינים
- צרור כוסברה קצוץ דק
- 2 כוסות שעועית לבנה או חומוס שהושרו לילה לפני ובושלו חלקית
אופן ההכנה
1.משרים שעועית או חומוס לילה לפני ומבשלים עד לריכוך חלקי.
2.מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבשר כשתי דקות מכל צד. מוציאים לצלחת עד להכנת הרוטב.
3.מוסיפים לסיר ומחממים עוד 2 כפות שמן זית. מטגנים את הגמבה,פלפל חריף, קוביות הגזר עד לריכוך, מוסיפים שום ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.
4. מוסיפים שתי כוסות מים מערבבים היטב, מבשלים כרבע שעה.
5. מתבלים בפפריקה, רסק עגבניות,כורכום, כמון, מלח,מוסיפים אריסה ואת הבשר ומערבבים מוסיפים פלפלים יבשים, שעועית ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה אם כל הנוזלים התאדו מוסיפים עוד חצי כוס(מזיזים את הסיר מצד לצד שכל הרוטב יגיע גם לבשר).
6.טועמים ומתקנים תיבול,מבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים ונישאר רוטב סמיך, מוסיפים כוסברה מבשלים עוד חמש דקות.