תבשיל עוף גמבה וזיתים
תבשיל עוף גמבה וזיתים ברוטב פיקנטי עסיסי ומלא טעם נשאר רק לתבול את החלה ולהתעלף.
מצרכים:
- 6 כרעי עוף/פרגיות
- 3 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- רבע קילו זיתים מבוקעים שמוכרים בשווקים במשקל, מומלץ הטעם אחר לגמרי.
- 6 שיני שום קצוץ גס
- 3 עגבניות רכות ואדומות חתוכות לקוביות
- פלפל ירוק חתוך לטבעות(תלוי במידת החריפות)
- 1 כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- כף פפריקה מתוקה
- כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כף פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כמון
- חופן כוסברה קצוצה
- שתי כוסות מים
אופן ההכנה
- מגלענים את הזיתים,ממלאים סיר עם מים מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-5 דקות מזמן הרתיחה.מסננים וחוזרים שוב על אותה הפעולה.
- בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את העוף ומטגנים עד להזהבה משני צידי העוף, מוציאים לצלחת.
- מוסיפים 2 כפות שמן זית לסיר ואת העגבניות החתוכות עם הפלפל החריף,מטגנים עד ריכוך. מוסיפים שום, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור, מעט מלח, כמון, ומבשלים עוד כחמש דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את הנוזלים ,מביאים לרתיחה מחזירים את העוף והזיתים.
- מבשלים כשעה עד שרוב הנוזלים מתאדים (במרוקאית תק'ילייה),מוסיפים כוסברה מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.
Post Views: 435