פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

תבשיל עוף גמבה וזיתים

תבשיל עוף גמבה וזיתים

עוף עם גמבה וזיתים

תבשיל עוף גמבה וזיתים ברוטב פיקנטי עסיסי ומלא טעם נשאר רק לתבול את החלה ולהתעלף.

מצרכים:

  • 6 כרעי עוף/פרגיות
  • 3 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • רבע קילו זיתים מבוקעים שמוכרים בשווקים במשקל, מומלץ הטעם אחר לגמרי.
  • 6 שיני שום קצוץ גס
  • 3 עגבניות רכות ואדומות חתוכות לקוביות
  • פלפל ירוק חתוך לטבעות(תלוי במידת החריפות)
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • חופן כוסברה קצוצה
  • שתי כוסות מים

אופן ההכנה

  1. מגלענים את הזיתים,ממלאים סיר עם מים מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-5 דקות מזמן הרתיחה.מסננים וחוזרים שוב על אותה הפעולה.
  2. בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את העוף ומטגנים עד להזהבה משני צידי העוף, מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים 2 כפות שמן זית לסיר ואת העגבניות החתוכות עם הפלפל החריף,מטגנים עד ריכוך. מוסיפים שום, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור, מעט מלח, כמון,  ומבשלים עוד כחמש דקות תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את הנוזלים ,מביאים לרתיחה מחזירים את העוף והזיתים.
  5. מבשלים כשעה עד שרוב הנוזלים מתאדים (במרוקאית תק'ילייה),מוסיפים כוסברה מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.

 

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן