פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

שווארמה כרובית עם בצל מקורמל

שווארמה כרובית עם בצל מקורמל

שווארמה כרובית

בפעם הראשונה כששמעתי שאייל שני מכין כרובית בפיתה חשבתי שעובדים עלי. "מה???כרובית בפיתה?? איך? למה? אז מסתבר שאפשר וזה לא רע בכלל מעט סלטים וטחינה זה זורם. אצלנו אוהבים מאוד כרובית אני מכינה כרובית עם עוף או קציצות, אפויה בתנור. היום החלטנו בלי בשר טיגנתי המון בצל תיבלתי בתבלין שווארמה, כורכום, צ'ילי אדום מלח פלפל אפיתי בגריל את הכרובית והוספתי לרוטב יצא מעדן. הגשתי בתוך פיתה טחינה ,סלט עגבניות עם פלפל חריף ושום, עמבה וחמוצים. אם בא לכם להוסיף עוף או בשר עשו זאת לאחר קירמול הבצל, הוסיפו מים ומלח פלפל ואת העוף והמשיכו בבישול עד לספיגת רוב הנוזלים.

שווארמה כרובית עם בצל מקורמל

מצרכים

  • ראש כרובית בינונית
  • 2 בצלים בינוניים או אחד גדול חתוך לפרוסות
  • 4 כפות שמן זית (כף אחת לציפוי הכרובית)
  • 2 כפות תבלין שווארמה
  • 1 כף צ'ילי אדום גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 1 כוס מים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.
  2. מניחים בסיר רחב את הכרובית בשלמותה ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי כעשר דקות.
  3. מחממים שמן במחבת מוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה ומתבלים בתבלין לשווארמה, צ'ילי אדום, כורכום, מלח ופלפל. מוסיפים מים ומבשלים עוד רבע שעה עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  4. .מסננים בזהירות את הכרובית. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה מזלפים מעט שמן זית על הכרובית.
  5. .אופים את הכרובית כ-20 דקות עד להשחמה מלאה.
  6. מוציאים את הכרובית מהתנור ומפרקים בתבנית בעדינות לפרחים בגודל שאתם אוהבים. מחזיקים בשתי קצוות הנייר ומעבירים לסיר. מערבבים בעדינות, הרוטב צריך לצפות את כל הכרובית. מבשלים עוד 5 דקות ומגישים.
  7. הצעת הגשה: סלט עגבניות עם פלפל חריף, טחינה, עמבה וחמוצים.
  8. שווארמה כרובית
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן