שבלול בצק פריך במילוי תפוחים
בצק פריך בתוספת שמנת חמוצה וחמאה בצק נימוח וטעים, נוח לעבודה ואם מפחיתים מכמות הסוכר בבצק הוא מתאים גם למאפים מלוחים. ליצירת שבלול מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומרדדים בעובי חצי ס"מ אחד מהם למלבן צר באורך 30 ס"מ. מניחים מהמלית תפוחים לאורך ומפזרים חמוציות. מקפלים את הבצק מעל למלית ומהדקים כך שמתקבל "גליל". באותו אופן יוצרים עוד 3 גלילי בצק. מניחים את הגלילים בתוך התבנית בצורת שבלול, מהדקים היטב את הקצוות שלהם זה לזה. מורחים ביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל. אופים כ-50 דקות עד להזהבה.
שבלול בצק פריך במילוי תפוחים
מצרכים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
- 3-1/2 כוסות(490 גרם) קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפיה(10 גרם)
- 1/4 כפית מלח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9%
- 1/2 כוס סוכר(100 גרם)
למלית
- 3 תפוחים גרני סמית חתוכים לקוביות
- חופן חמוציות יבשות
- 20 גרם חמאה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- כפית גדושה קינמון
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס צימוקים
לפיזור
- 1 ביצה טרופה
- חופן סוכר
אופן הכנת הבצק
1.מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
2.מנפים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, אבקת האפייה והמלח מערבבים מעט.
3.מוסיפים חמאה וסוכר, מערבלים עד שהחמאה נטמעת בקמח ונוצרים פירורים.
4.מוסיפים את השמנת החמוצה, מערבלים עד לקבלת כדור בצק.
5.מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומרדדים בעובי חצי ס"מ אחד מהם למלבן צר באורך 30 ס"מ.
6.מניחים מהמלית תפוחים לאורך ומפזרים חמוציות. מקפלים את הבצק מעל למלית ומהדקים כך שמתקבל "גליל". באותו אופן יוצרים עוד 3 גלילי בצק.
7.מניחים את הגלילים בתוך התבנית בצורת שבלול, מהדקים היטב את הקצוות שלהם זה לזה.
8.מורחים ביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל. אופים כ-50 דקות עד להזהבה.
אופן הכנת המלית
- במחבת ממסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
**יש אפשרות להוסיף לתפוחים מלית גבינה
מלית גבינה
- 250 גר` גבינת כנען/טוב טעם
- 250 גר' גבינה לבנה 5%
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר(100 גרם)
- 25 גר` חמאה רכה
- 2 חלמונים בגודל L
- קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות אינסטנט וניל