ריבת תאנים ביין
ריבת תאנים ביין אחת האהובות עלי. בתחילת העונה אני קונה כמות מכינה ריבות וממלאה במגולגלות ומיני עוגיות הטעם נפלא.
מצרכים:
- 700 גרם תאנים טריים
- 250 גרם סוכר
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס יין תירוש
- מיץ וגרדה מלימון שלם
- 1/4 כפית קינמון
- חופן אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את התאנים וחותכים לרבעים.
- יוצקים מים,יין תירוש, סוכר, לימון וגרדת לימון, קינמון ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד שעולה קצף. מסירים את הקצף מוסיפים אגוזי מלך מבשלים עוד חמש דקות, מסירים מהאש ומערבבים היטב.
- מצננים ומאחסנים בצנצנות מעוקרות במקום יבש וקריר.
Post Views: 2,414
5 תגובות
היי, תודה על שיתוף המתכון, אשמח לדעת כמה זמן הריבה נשמרת?
היי בתיה
הריבה נשמרת במקרר שלושה חודשים ואף יותר .
תודה
היי, חוזרת שוב, לתשומת לבך במרכיבי הריבה נרשם בטעות 700 ק"ג במקום 700 ג'.
אוי תודה על תשומת הלב♥