חמתי ז"ל הכינה ריבות רוב הזמן, אני זוכרת צנצנות בכל מיני צבעים(קליפת אבטיח, עגבניות,חבושים,חושחש,תפוזים ועוד..) מסודרות מעל ארונות המטבח במרווח שיש בין הארונות לתקרה. בכל פעם שהגענו לביקור הכפית הייתה מוכנה לטעימות..אוי זה היה כל כך טעים.
היום החלטתי לנסות ולהכין ריבת חמוציות יבשות, הוספתי תפוח מגורר מיץ לימון וטימין הריח מטורף!!!!מכיוון שהפרי מיובש הוא נשאר שלם וכל כך טעים.
מצרכים:
300 גרם חמוציות יבשות
300 גרם סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון וקליפה
תפוח מגורר
2 גבעולי טימין
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מכינים צנצנת מעוקרת ומכסה סטרילי(עיקור: מניחים את הצנצנות והמכסים בסיר מים רותחים גדול מאוד כך שהם שקועים במים, מרתיחים מינימום של 5 דקות ושולפים בעזרת מלקחיים ארוכים ומניחים להתייבש כשהם הפוכים (למניעת חדירת חיידקים לכלים לאחר התהליך) על מגבת בד נקייה או על מייבש כלים.
2. בסיר עם תחתית כפולה מניחים את החמוציות, תפוח מגורר, מיץ לימון וקליפת הלימון, מכסים בסוכר ומים מניחים על להבה נמוכה מכסים ומביאים לרתיחה בעדינות.
3. משהתערובת רתחה מוסיפים כפית תמצית וניל מערבבים היטב, מגבירים את הלהבה למקסימום ומבשלים ברתיחה חזקה תוך בחישה מפעם לפעם (למניעת שקיעה וחריכה) כ-20 דקות.
4. בתום 20 דקות מוסיפים טימין מערבבים ומתחילים לבדוק את הסמיכות על צלחת זכוכית. מטפטפים מעט מן הנוזל ואם סמיך דיו מורידים מן הלהבה.
5. מצננים מעט ומעבירים לצנצנות ולהקפאה, אפשר להשאיר בחוץ נשמר מצוין המון זמן.