פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

רולדה שחור ולבן

רולדה שחור ולבןרולדה שחור ולבן

 

רולדת שחור ולבן אותה הגברת בשינוי אדרת. מכינים בלילה מחלקים לשניים יוצקים את המלית הבהירה ומעל את הכהה עד שנגמר. לוקחים שיפוד מעץ ומושכים מהפנים החוצה. ממלאים בקרם וניל ומתענגים.
רולדה שחור ולבן

 

רולדת שחור ולבן

מצרכים לרולדה אחת בתבנית תנור סטנדרטית

  • 4 ביצים בגודל L מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס קמח (70 גרם)
  • 2 כפות קקאו
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
  • 1 כף שמן
  • קליפת מגוררת מתפוז/לימון

מלית ווניל

  • מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
  • אינסטנט וניל צרפתי(80 גרם)
  • 1 כוס חלב(120 מ"ל)
  • 2 כפות אבקת נוגט

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות.
  2. משמנים תבנית תנור מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
  3. מקציפים חלבונים (לבן) כחצי דקה ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  4. מנמיכים את המהירות ומוסיפים חלמונים, תמצית וניל וגרדת תפוז מקציפים לאיחוד. מוסיפים קמח מנופה, אבקת אפיה, קורנפלור ומערבלים לאט עד לאיחוד החומרים מוסיפים שמן ומערבבים מעט.
  5. מחלקים את התערובת באופן שווה ל- 2 קעריות. לאחת מהתערובות מוסיפים את אבקת הקקאו מקפלים את התערובת עד לאיחוד.
  6. מתחילים עם התערובת הבהירה ויוצקים ממנה למרכז התבנית (עיגול רחב). ממשיכים עם התערובת הכהה מעל, וכך הלאה עד לסיום התערובות. לוקחים שיפוד מעץ ומושכים מבחוץ כלפי פנים ליצירת דוגמא.
  7. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגה זהובה. מכינים נייר אפייה חדש מוציאים את העוגה והופכים על נייר האפייה מגלגלים לרולדה.

מכינים את המילוי:

  1. מכניסים לקערת המיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג ,אבקת נוגט ומקציפים לקצפת יציבה.
  2. פותחים את הרולדה ומורחים את הקצפת שהכנו, מגלגלים בחזרה לצורת רולדה. יוצאת דוגמא מעניינת אני החלטתי למרוח מעל את הקרם שנותר מפזרים אבקת נוגט מעל. מעבירים למקרר להתייצבות.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן