קציצות חזה עוף ופרגית ברוטב עגבניות וחצילים
ידוע שבשר וחצילים זה שידוך משמיים!!! ואני הכי אוהבת חצילים! עם כל דבר!!! כי איך תסבירו את העובדה שיש לי לפחות 10 רשומות עם חצילים? לדוגמא סלט זעלוק–חצילים עם פלפל חריף טריו בשר וחצילים סלט חצילים קלויים בתנור פרוסות בשר עם חצילים ועוד היד נטויה. חשוב לבחור חציל קשה וקל משקל זה מבטיח לנו פחות גרעינים. את החצילים רצוי לצלות על להבה גלויה כך נשמר כל הטעם של החציל בתבשיל. מבשלים את הקציצות ברוטב ולקראת סיום מוסיפים את החציל.
קציצות חזה עוף ופרגית ברוטב עגבניות וחצילים
מצרכים לקציצות
- חצי קילו (3 פרוסות חזה עוף+4 פרגיות) טחונים במעבד מזון
- בצל גדול קצוץ דק וסחוט
- חופן פטרוזיליה קצוץ דק
- חופן כוסברה קצוץ דק
- עגבנייה מגוררת בפומפייה
- חצי כפית כורכום
- כפית פלפל לבן או שחור
- 2 כפות פירורי לחם
לרוטב:
- 2 חצילים בינוניים קלויים וחתוכים לפרוסות דקות
- 3 כפות שמן זית
- 5 עגבניות אדומות קלופות וטחונות
- 6 שיני שום קצוץ גס
- כף פפריקה מתוקה
- חצי כף פפריקה חריפה
- כפית שטוחה כורכום
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- מלח
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- מכינים קציצות: מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה אחידה, יוצרים כדורים מניחים במגש ומעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.
- צולים את החצילים על גבי להבה גלויה, קולפים מסננים ושומרים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר רחב, מטגנים קלות את השום כשתי דקות, מוסיפים את העגבניות הטחונות והתבלינים, מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את המים, מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים להבה, מסדרים את הקציצות בסיר מבשלים כחצי שעה. מוסיפים רצועות חציל ביניהן, מכסים ומבשלים כ-45 דקות.
- מעבירים את התבשיל לתנור שחומם מראש ל-200 על מצב גריל ל-10 דקות.
Post Views: 3,537