קציצות בשר בריבת בצל
קציצות בשר בריבת בצל אני מכינה כי נשארה לי ריבת בצל מהמתכון לפטה כבד. ריבת בצל נשמרת במקפיא שנה לפחות. התבשיל מתקתק והטעמים נפלאים לאוהבי אוכל מתוק ומעט פיקנטי. ההכנה פשוטה מכינים קציצות בשר מבשלים מעט את ריבת הבצל מוסיפים נוזלים ומעל את הקציצות. מבשלים על להבה נמוכה עד לספיגת רוב הנוזלים ומגישים לצד אורז ואטריות.
מצרכים לקציצות
- 500 גר` בשר בקר טחון
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לרבעים
- בצל בינוני חתוך לרבעים
- 3 עלי סלרי עם גבעולים חתוך גס
- כפית מלח
- כפית ראס אל-חנות
- 1/2 כפית כורכום
- כפית פלפל שחור גרוס
- כף שמן קנולה
אופן הכנת הקציצות
- במעבד מזון טוחנים תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה עלי סלרי ובצל מוסיפים לבשר הטחון.
- מתבלים את כל התערובת במלח, כורכום, פלפל שחור, ראס אל-חנות, מערבבים היטב כ-3 דקות לפחות מכניסים למקרר לחצי שעה.
מצרכים לריבת בצל
- 5-6 בצלים גדולים יבשים
- 1 כוס יין אדום מתוק (זה שמשמש לקידוש)
- 1.5 כוסות סוכר חום כהה (הדחוס)
- 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
- 1/4 כוס שמן לטיגון הבצלים
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי
אופן ההכנה
- לטגן על אש נמוכה את הבצלים עד שהם מאבדים מנפחם והופכים מבריקים (מידי פעם לערבב).
- להוסיף את היין האדום והסוכר החום ולבשל תוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים מצטמצמים.
- להוסיף חומץ בלסמי פלפל שחור גרוס וצ'ילי ולבשל עד שמתקבלת ריבה סמיכה (לא מידי) ומבריקה. שומרים במקרר.
להכנת התבשיל
- בסיר רחב מניחים ריבת בצל מוסיפים שתי כפות שמן ומבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה. בודקים תיבול ומניחים בסיר את הקציצות מבשלים כחצי שעה עד לספיגת רוב הנוזלים.
- מגישים לצד אורז עם אטריות.
Post Views: 2,157
2 תגובות
שלום יפצ'וק
האם במקום בשר בקר ניתן לקחת בשר עוף?
אני נהנה מאוד מהמתכונים שלך
בוקר טוב
תודה
לא ניסיתי,לדעתי אפשר להשתמש בבשר עוף. רצוי להוסיף פירורי לחם לבלילה ולהכניס למקרר להתיצבות