פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

קציצות בקר עם זיתים ברוטב עגבניות ואריסה

קציצות בקר עם זיתים ברוטב עגבניות ואריסה

קציצות בקר עם זיתים

בבית הורי ז"ל הייתה גינה ענקית עם כבשים, תרנגולות הודו, עצי פרי, ירקות ועץ זיתים אחד ויחיד שנתן את פריו בשפע אבי היה מטפס על העץ מניח ניילון סביב העץ מנער ואוסף את היבול. לאחר מכן דאג לנקות, לגלען, ולהחמיץ את כל הזיתים בפחים ענקיים. כשהבשילו גילען והקפיא, ככה היו כל השנה וכל שבוע תבשיל זיתים בטעם אלוהי. היום אני מצליחה להגיע לטעמים כמו שאימי ז"ל בישלה חבל שהיא לא איתנו. מה שהכי משמח אותי כשהילדים אומרים "בול כמו של סבתא"!! בדרך כלל אני קונה זיתים בשווקים ומגלענת, לאחרונה הפסקתי בגלל הקורונה והחשש להידבק. אפשר להכין עם זיתים מגולענים שמוכרים בקופסאות שימורים זה שונה.

קציצות בקר ברוטב עגבניות עם זיתים ואריסה

מצרכים לרוטב

  • חצי קילו זיתים מבוקעים שמוכרים בשווקים במשקל, מומלץ הטעם אחר לגמרי. הפעם הכנתי עם חרוזית.
  • 4 שיני שום קצוץ גס
  • 5 עגבניות רכות ואדומות מגוררות בפומפייה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • כף לימון כבוש
  • כף אריסה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 וחצי מים
  • 2 פלפל שאטה

לקציצות

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טרי טחון
  • בצל בינוני
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 2 כפות פירורי לחם

אופן הכנת הקציצות

  1. טוחנים במעבד מזון, פטרוזיליה, כוסברה ובצל מוסיפים לבשר הטחון. מתבלים במלח, כורכום,ראס אל חנות, פלפל שחור גרוס, פירורי לחם וכמון מערבבים היטב ומעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.

אופן הכנת הרוטב

  1. מניחים בסיר עמוק את הזיתים עם חצי לימון סחוט, חצי כפית כורכום ומים עד כיסוי ומביאים לרתיחה מסננים. ממלאים מים ומרתיחים את הזיתים פעם נוספת.
  2. בסיר רחב מחממים שמן ,מוסיפים את העגבניות המגוררות ומבשלים תוך ערבוב כ-10 דקות. מוסיפים שום, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור, מעט מלח, כמון, לימון כבוש ואריסה ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב עד שרוב הנוזלים מתאדים (במרוקאית תק'ילייה),מוסיפים כוס וחצי מים כוסברה ופלפל שאטה מערבבים ומבשלים כ-20 דקות.
  3. להכנת הקציצות: מרתיחים מים בסיר עמוק כ-3/4 גובה, מכינים קציצות מהתערובת ומעבירים למים הרתוחים. מבשלים כ-5 דקות(לא יותר).
  4. מסננים את הקציצות מהנוזלים ומעבירים לרוטב לבישול של כחצי שעה או עד שרוב הנוזלים מתאדים.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *