בצק פילו מצונן הוא פתרון מיידי לכל המאפים הכי טעימים. אחרי שטיגנתי בחג ספינג' ורוסקיטאס לא יכולתי להריח שמן. הוצאתי בצק פילו מהמקרר הכנתי מלית גבינה עם אינסטנט וניל סוכר וביצים. פיזרתי מעט פיסטוק מעל את מלית הגבינה ואפיתי. אחרי האפייה הוספתי סירופ מתוק יצא מאפה עדין בטעמים ומשגע בתוך מספר דקות.
פרחי פילו גבינה ופיסטוק
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- חבילת עלי פילו מצונן של שמרית
- 50 גרם חמאה מומסת או בתרסיס
מלית:
- 250 גר` גבינת כנען/טוב טעם
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר(100 גרם)
- 2 חלמונים בגודל L
- קליפת לימון מגוררת מחצי לימון או תפוז
- 2 כפות אינסטנט וניל
- 50 גרם פיסטוקים טחונים דק
סירופ סוכר:
- כוס סוכר(200 גרם)
- כוס מים(240 מ"ל)
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מערבבים את מצרכי המלית למעט הפיסטוקים. ממלאים שקית זילוף ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מניחים את עלי הפילו על נייר אפיה מורחים חמאה מומסת היטב על כל הריבוע עד לכיסוי מלא. מוסיפים מעל עוד עלה ומשמנים גם אותו.
- מכווצים את עלי הפילו בשני צדדיו. שמים בקצה הקרוב אלינו כפית פיסטוק טחון ומעל כף מהמלית ומגלגלים בעדינות. מניחים בתבנית משומנת על הצד שסגרנו. מכינים כך את כל המאפים. מורחים גם את המאפים בחמאה מומסת ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
- בינתיים מכינים סירופ סוכר: מבשלים את הסירופ כ-10 דקות מצננים מעט.
- מוציאים את המאפים מהתנור ויוצקים את הסירופ הפושר. מפזרים מעל פיסטוק טחון.
- רצוי להגיש מיד!
**בשיתוף שמרית אפייה ביתית
Post Views: 1,850