פלאפל ביתי מתכון מנצח
פלאפל ביתי אחד המתכונים שאני מכינה פעם בשבועיים. מכינה כמות מכדררת מכניסה לתבניות קטנות לפי הכמות הרצויה לאותו יום ומקפיאה. ניסיתי לאפות לא צלח.. אפשרי אבל פחות טעים. אם תשאלו אותי, אני יכולה אך לא מרשה לעצמי לאכול כל יום כל היום. מכיוון שאנחנו לא אוכלים במסעדות מאז הקורונה אני משתדלת להכין בבית. לתוספת אני מכינה סלט עגבניות שום פלפל חריף וכוסברה, טחינה, כרובית אפויה בתנור ומלפפון חמוץ. אם גם אתם אוהבים פלאפל בבלוג תמצאו עוד מתכונים פלאפל קינואה וברוקולי פלאפל חצילים וגבינות פלאפל חומוס ופטריות אפוי משגע!!
פלאפל ביתי מתכון מנצח
מצרכים
- 500 גרם חומוס
- בצל בינוני לבן
- בצל סגול
- 3 שיני שום
- פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים לפי הטעם
- 1 כף כמון
- 1 כף זרעי כוסברה טחונים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- מלח לפי הטעם
- 1 שקית אבקת אפיה
- חופן שומשום
- חצי כוס מים(כוס חד פעמית חמה)
אופן ההכנה:
- משרים את החומוס במים למשך לילה. מסננים, שוטפים ומעבירים למעבד המזון.
- מוסיפים את שאר המצרכים למעט אבקת אפיה ושומשום. רצוי להוסיף את אבקת האפייה בסמוך לטיגון.
- מערבבים היטב ומשהים בצד כ-20 דקות. טועמים אם יש צורך מתקנים תיבול.
- מוסיפים אבקת אפייה ושומשום ומערבבים שוב. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים מניחים על מגש.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים במסננת מגישים מיד.
Post Views: 3,317
2 תגובות
במידה ורוצים פלאפל אפוי, יש שינוי במתכון?
היי יריב
כתבתי בפוסט שניסיתי וזה לא צלח המרקם שונה..לא ממליצה
יפצ'וק