פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

פאי פקאן מלכותי

פאי פקאן מלכותי

פאי פקאן מלכותי
למה פאי פקאן מלכותי? כי  חברתי הטובה רחלי הכי אוהבת היא נסיכה ללא ספק!!!רחלי רזה וחתיכה ורוב הזמן היא
אוכלת רק קצפות עם כפית ובריוש עם המון חמאה ואני רק מביטה בה ו….שותה מים!!!בכל פעם
ולא משנה אם חג או שבת, היא שואלת מתי את מכינה שוב פאי פקאן? אז אני משתדלת להכין פעם בחודש
לרחלי, אנחנו עושות "החלפות" אני לוקחת את הבריוש והיא את הפאי.
פאי פקאן מלכותי
פאי פקאן מלכותי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פאי פקאן מלכותי

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ/עגול או מלבן

לקלתית:

  • 100 גר חמאה/מחמאה לפרווה
  • 3/4 כוס אבקת סוכר(70 גרם)
  • 1 ביצה בגודל L
  • 2 כוסות קמח(280 גרם)

למילוי:

  • 100 גרם חמאה רכה או מחמאה
  • 3/4 כוס סוכר חום(100 גרם)
  • כוס ורבע סירופ מייפל טבעי (350 גרם)
  • 3 ביצים בגודל L
  • 100 גר` פקאן גרוס או שבור לחתיכות קטנות
  • 150 גר` חצאי פקאן לקישוט
  • 50 גר' אגוזי מלך

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים קלתית ומקפיאים: מערבבים בקערה חמאה מומסת ואבקת סוכר ,טורפים פנימה את הביצה, מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד(לא יותר מידי).מסדרים בתבנית מתפרקת לפאי מתחילים עם דפנות התבנית ומסיימים בתחתית, מחוררים עם מזלג ומעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה.

למלית:

  1. ממסים במיקרו חמאה, סירופ מייפל וסוכר ,ומערבבים עד שהסוכר נמס.(משאירים חצי כוס בצד)מצננים מעט, מוסיפים את הביצים, פקאנים שבורים ומוזגים  בזהירות לקלתית.
  2. אופים כ-30 דקות ב-180 מעלות עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור מסדרים את הפקאנים ואגוזי מלך סביב בזהירות ,מוזגים את המייפל שהשארנו בצד על הפקאנים, ומחזירים לאפייה של 10 דקות.

 

 

 

***רצוי לחלץ את הפאי כשהוא עדיין חם.

ערכים תזונתיים-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2732

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן