עוף ברוטב עגבניות וחצילים
עוף ברוטב עגבניות וחצילים. את ההשראה למתכון קיבלתי מרעות עזר המדהימה בוגרת בית הספר "בישולים", שפית במקצועה, מתכונאית, מעבירה סדנאות בישול ואירועים פרטיים. עשיתי כמה שינויים במתכון. אפיתי את החצילים בתנור, את העגבניות לא צליתי, קילפתי חתכתי לקוביות גדולות ובישלתי.הוספתי לימון כבוש ואריסה. המתכון המקורי מצורף לשימושכם.
עוף ברוטב עגבניות וחצילים
מצרכים:
- 4 כרעיים של עוף(עם עור)
- 1 חציל קלוף
- 4 שיני שום חתוך לפרוסות
- 5 עגבניות רכות ואדומות חתוכות לקוביות לא קטנות
- 1 כף שטוחה מלח
- 5 כפות שמן זית(שתי כפות למריחה על החצילים)
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
- כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון
- כף לימון כבוש
- כף אריסה פיקנטית
- חופן כוסברה קצוצה
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
- להכנת החציל: מקלפים וחותכים לפרוסות של 1 ס"מ מורחים שמן וממליחים מעט. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו עד להשחמה קלה. מוציאים מהתנור מניחים בצד עד להכנת הרוטב.
- בסיר רחב מחממים את השמן זית ומטגנים את העוף היטב כ-3 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים את העוף לצלחת, מוסיפים לשמן פלפל חריף חתוך לפרוסות ושום מטגנים שתי דקות. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים עד לריכוך חלקי של העגבניות.
- מתבלים את הרוטב בפפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור, מעט מלח, כמון, לימון כבוש ואריסה מערבבים ומוסיפים שתי כוסות מים. מבשלים על להבה בינונית/גבוהה עד לרתיחה, מוסיפים את העוף ומעל את החצילים שאפינו בתנור והכוסברה ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב גריל ל-10 דקות.
Post Views: 1,010