פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

עוגת תותים הפוכה ללא גלוטן

כמו שאתם יודעים אני לא ממש מחבבת עוגות מוס שמקפיאים וצריכים להוציא לפני כדי לאכול אותן ,אני יותר בחושות.
כשראיתי לראשונה את העוגה המדהימה הזאת לא יכולתי להתאפק. רצתי להכין!!!! קרם פטיסייר עם מחית פיסטוק
וגבינת מסקרפונה עם תותים לא רע בכלל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


עוגת תותים חגיגית ויפייפיה עם קציפת מסקרפונה פיסטוק והיא אפילו נטולת גלוטן

המרכיבים לתבנית קוטר 18:

  • 400 גרם תות שדה

לקציפת מסקרפונה פיסטוק:

  • 260 מ"ל חלב
  • 50 גרם מחית פיסטוק
  • 3  חלמונים במידה L
  • 65 גרם סוכר
  • 25 גרם קורנפלור
  • 25 גרם מסת ג'לטין (5 גרם ג'לטין+ 20 מ"ל מים)
  • 150 גרם גבינת מסקרפונה
  • 250 גרם שמנת מתוקה 38%

לבסקוויט ללא גלוטן אפייה בתבנית תנור ביתית כמו רולדה:

  • 4 ביצים מידה L
  • 135 גרם סוכר
  • 130 גרם קמח ללא גלוטן

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התותים היטב ופורסים דק, ברוחב של 1/2 ס"מ עובי.
  2.  מכינים את קציפת המסקרפונה: מתחילים בהכנת קרם פאטיסייר- מרתיחים בקלחת את החלב עם הסוכרמערבבים את החלמונים עם הקורנפלור, מוסיפים מעט מהחלב מערבבים במהירות(להשוואת טמפרטורה)מוסיפים לחלב מערבבים כל הזמן. מוסיפים מחית הפיסטוק, מסירים מן האש ומוסיפים את מסת הג'לטין(לאחר שערבבנו עם המים והמסנו במיקרו), מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומקררים לטמפ' החדר.
  3. כאשר קרם הפאטיסייר התקרר, מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם גבינת המסקרפונה(מוציאים רבע שעה לפני השימוש) לקציפה יציבה ואותה מקפלים לקציפת פיסטוק אחידה.
  4. מכינים את הביסקוויט ללא גלוטן: מקציפים ביצים+ סוכר לקציפה תפוחה, מקפלים פנימה את הקמח ללא גלוטן, מעבירים את המסה לתבנית תנור ביתית המרופדת בנייר אפייה מיישרים את המסה על כל התבנית(כמו לרולדה) ומכניסים לתנור בחום 170 מעלות באפיה רגילה למשך 15 דקות.
  5. מצננים עד לשימוש.
  6. ההרכבה: קורצים שני עיגולים בקוטר 18 מהביסקוויט האפוי, מסדרים ניילון נצמד על גבי תבנית עגולה או רינג ושקף מסביב לה ומסדרים את התותים מסביב לתבנית ובתחתית שלה.
  7.  מזלפים קציפת מסקרפונה בשכבה אחידה, מניחים שכבה אחת של ביסקוויט, ממשיכים לזלף שוב מן הקציפה עד
    כמעט סוף התבנית ומניחים שכבה נוספת של ביסקוויט שסוגרת את העוגה כלפי מעלה, מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
  8. מניחים צלחת על התבנית והופכים את העוגה, מחלצים אותה מן התבנית, מסירים את הניילון הנצמד ומגישים.
 
 
***מתכון וסרטון של מיקי שמו מכאן שיניתי מעט את  המתכון המקורי 
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן