עוגת שוקולד כדורי קוקוס פרווה היש יותר טעים מהשילוב המושלם הזה?? יש לי בבלוג את הגירסה החלבית. כשהנכדה המהממת שלי מגיעה אני מחפשת פתרונות יצירתיים ורצוי ללא מוצרי חלב. הפעם שילבתי את שני הטעמים שהיא הכי אוהבת קוקוס ושוקולד יצא מושלם וטעים והאמת כולם אהבו♥
מצרכים לתבנית בגודל 40×33
- 4 ביצים בגודל L
- 1 כוס(200 גרם) סוכר
- כוס מיץ תפוזים(240 מ"ל)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן (180גרם)
- 4 כפות קקאו איכותי
- 3 כפות שוקולית
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כוסות קמח רגיל (280 גרם)
- 1 כוס מים רותחים(240 מ"ל)
לכדורי הקוקוס:
- 3/4 כוס קרם קוקוס(180 מ"ל)
- 1/4 כוס אבקת סוכר(60 גרם)
- 1 ו-3/4 קוקוס (170 גרם)
מכינים את כדורי הקוקוס:
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת נוחה.אם התערובת יבשה מוסיפים קרם קוקוס,אם רטובה מוסיפים קוקוס.
- מגלגלים את התערובת ל-20 כדורים מהדקים היטב,מעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה של העוגה.
אופן ההכנה :
- מתחילים בהכנת כדורי הקוקוס.מכינים ומעבירים למקפיא.
- מחממים תנור ל-170 מעלות אפייה סטטית.(=)
- מקציפים במיקסר ביצים שלמות עד שנוצרות בועות גדולות ,מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הסוכר מקציפים שתי דקות,מוסיפים מיץ תפוזים,שמן וסוכר וניל.
- בקערה נפרדת מסננים קמח,אבקת אפיה,אבקת סודה לשתייה,קקאו ושוקולית מערבבים היטב. מוסיפים לבלילה את הקמחים מערבלים דקה.מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים כמה שניות.
- משמנים ומקמחים תבנית מרובעת גדולה ומוזגים רבע מהבלילה, מוסיפים את כדורי הקוקוס ויוצקים את שאר הבלילה בזהירות מעל.
- אופים כ-45 דקות או עד לפירורים לחם(שימו לב לא לייבש אותה)מצננים היטב.
לציפוי :
150 מ"ל קרם קוקוס
150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
להכנת הציפוי:
- מכניסים למיקרו לחצי דקה בכל פעם עד להמסה מלאה,מערבבים ויוצקים על העוגה.
Post Views: 362