עוגת קרם פטיסייר פירות יער
עוגת קרם פטיסייר פירות יער בשילוב שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה משגעת. בצק פריך בלי מיקסר וקרם פטיסייר שמכינים הכל בסיר בלי להפריד יוצא טעים בטירוף. אם בא לכם משהו קצת שונה וממש טעים מציעה לכם להכין את העוגה הנהדרת הזאת.
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
מצרכים לבצק פריך
- כוס וחצי+שתי כפות קמח רגיל(250 גרם)
- שקיק אבקת אפיה(10 גרם)
- שקיק סוכר וניל(10 גרם)
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה בגודל L
לפירות
- 250 גרם פירות יער קפואים
למלית:
- 400 מ"ל חלב רגיל
- 1 חלמון בגודל L
- שקיק סוכר וניל(10 גרם)
- 4 כפות סוכר לבן
- 4 כפות שטוחות קורנפלור
- 225 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 100 גרם גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה:
לבצק פריך
- לחתוך את החמאה לקוביות. להכניס לקערה ביצה, חמאה, סוכר וניל, אבקת סוכר לערבב עם מזלג או בידיים עד לקבלת מרקם אחיד.
- להוסיף קמח ואבקת אפייה ולעבד עד לקבלת כדור בצק. לחלק לשני חלקים שווים. להעביר חצי בצק למקפיא ל-20 דקות.
- לשמן תבנית בקוטר 24 ס"מ ולהניח נייר אפייה. לשטח את הבצק הנותר בתחתית התבנית להכניס למקפיא עד להכנת המלית.
לקרם פטיסייר
- להכניס את החלב, חלמון ביצה, סוכר וניל, סוכר, קורנפלור לסיר בעל תחתית עבה ולבשל תוך כדי טריפה במטרפה על להבה בינונית עד שהקרם מסמיך"(לא לעזוב לרגע זה קורה מהר). לכבות את האש ולהמשיך לערבב עוד דקה או שתיים. לצנן כ-10 דקות.
- להוסיף שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה ,לאחד עם הקרם פטיסייר עד לקבלת קרם אחיד וללא גושים.
- להוציא את התבנית עם הבצק מהמקפיא ולמרוח את הקרם בשכבה אחידה.
- לסדר פירות יער מעל הקרם, להוציא מהמקפיא את הבצק ולגרר עם פומפייה מעל פירות היער.
- להעביר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ל-35-40 דקות.
- לצנן היטב לבזוק אבקת סוכר.
- רצוי לצנן את העוגה כ-4 שעות לפחות לפני שפורסים.
Post Views: 2,198
2 תגובות
הכנתי את העוגה אתמול אבל הקרם נוזלי לגמרי גם אחרי אפיה, בכלל לא בכיוון של להתייצב… האם להקפיא אותה לפני הגשה?
היי רווית
העוגה מתייצבת יש קורנפלור..רצוי להקפיא ולהוציא שעה למקרר לפני ההגשה