פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

עוגת פירות אקזוטית

 עוגת פירות אקזוטית
עוגת פירות אקזוטית

 

עוגת פירות הפוכה חלום שהתגשם!!!!כל כך אוהבת פירות ועוגות עם פירות בפרט. ילדיי לא חובבים עוגות עם פירות טריים ולא יבשים. זכורה לי עוגה אחת בחושה שאימי הייתה מכינה עם משמש וג'ל בטעם משמש מעל, כל כך טעים!!מאז העוגה היחידה שהכנתי עם פירות הייתה עם תפוחים ותותים .את העוגה הטעימה והקלילה הזאת הכנתי עם קיווי ונקטרינה עם חמצמצות ומתיקות קלה.
עוגת פירות אקזוטית

עוגת פירות אקזוטית

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס:

  • 25 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס דחוסה (50 גרם) סוכר חום כהה
  • 1 נקטרינה פרוסה ל-14 פלחים
  • 2 קיווי פרוס לעיגולים

לעוגה:

  • 100 גרם חמאה רכה (להוציא עשר דקות לפני הכנת העוגה)
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/4 1 כוסות קמח רגיל(175 גרם)
  • 1 שקית (10 גרם)אבקת אפיה
  • 1 גביע יוגורט 3%(150 מ"ל)


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2.  מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה (כדאי לגזור אותו לעיגול ולהשאיר מעט שוליים ) מורחים את הנייר והדפנות בחמאה הרכה ומפזרים סוכר חום. מסדרים את הנקטרינה והקיווי סביב לתבנית.

מכינים את העוגה:

  1. מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה. עוצרים מדי פעם ומערבבים עם מרית את הבלילה שנשארת בתחתית המיקסר. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עד שהן נבלעות בבלילה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת אפיה ושמנת חמוצה לסירוגין בהדרגה עד שהוא נבלע בתערובת.
  3. יוצקים לתבנית מעל הפירות ואופים למשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי

מצננים את העוגה והופכים אותה על צלחת הגשה.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן