פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

עוגת פילו חצילים ותפוחי אדמה

עוגת פילו חצילים ותפוחי אדמה

עוגת פילו חצילים ותפוחי אדמה

עוגת פילו במלית חצילים תפוחי אדמה וגבינת פטה בתיבול עדין היא פתרון מעולה לאירוח. כשלא מתחשק להכין מנות אישיות ומגיעים אורחים במפתיע אני מוציאה בצק פילו מצונן מהמקרר ומכינה עוגת רושם מלוחה. יש לי מעט מתכונים עם בצק פילו את כולם תמצאו בקישור. אני מגישה עם סלט עגבניות פלפל חריף שום לימון ושמן זית וטחינה לזילוף מעל כל הטוב הזה.

עוגת פילו חצילים ותפוחי אדמה

עוגת פילו חצילים ותפוחי אדמה

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

  • בצק פילו מצונן של שמרית

למילוי:

  • 2 חצילים בינוניים קלויים על אש גלויה
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים עד לריכוך ומקולפים
  • צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
  • 100 גרם גבינת פטה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • תרסיס שמן זית למריחה על הבצק

להגשה

  • טחינה(מים קרים, מלח, שום כתוש, מיץ לימון)
  • סלט עגבניות- 2 עגבניות קלופות קצוצות גס, פלפל ירוק חריף פרוס,2 שיני שום פרוס, מלח, שמן זית, לימון

אופן ההכנה:

  1. קולים את החצילים קולפים מצננים ומסננים היטב. מועכים עם מזלג, מניחים בצד.
  2. מבשלים תפוחי אדמה שלמים עם הקליפה עד לריכוך. מצננים, מקלפים ומועכים לפירה.
  3. מכינים מלית: מערבבים חצילים ותפוחי אדמה, מוסיפים גבינה וכוסברה, מתבלים במעט מלח כי הגבינה מלוחה ופלפל שחור גרוס.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. משמנים את התבנית היטב בשמן זית מצמידים עלי פטרוזיליה/טימין לדפנות התבנית(לא חובה).
  6. פורסים על משטח העבודה עלה פילו אחד, משמנים אותו היטב ומרפדים את התחתית והדפנות, עם שוליים רחבים לכיסוי. מורחים עלה נוסף ומסדרים גם אותו בתבנית. מכינים כך עוד 3 עלים נוספים ומסדרים בתבנית כך שיכסו את כל התחתית והדפנות.
  7. יוצקים את המלית וסוגרים עם 2 עלים נוספים. משמנים את העלים מהדקים היטב לתוך התבנית.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות. מצננים הופכים בזהירות על צלחת הגשה.
  9. מגישים עם טחינה וסלט עגבניות עם פלפל חריף שום ושמן זית.
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן