עוגת עלי גפן במילוי אורז ובשר
עוגת עלי גפן ממולאת באורז ובשר היא פתרון נפלא למי שאין חשק לשבת ולגלגל כל אחד בנפרד. הטעמים זהים טעם חמוץ מתוק נפלא. יש המון מלית מעט עלים וכולם מרוצים. אפשר כמובן עם עלי מנגולד, חותכים את הגבעול ומשתמשים בעלים בלבד. את הגבעולים אפשר לקצוץ ולהוסיף למלית. הפעם הכנתי עם עלי גפן טריים שנקטפו בבוקר . את עלי הגפן אנחנו קוטפים בדרך כלל מהגינה של השכנים יש המון סביב השכונה שאנחנו גרים בה. אם אתם מעדיפים משומרים רצוי להשרות במים קרים ולשטוף לפני השימוש. אני מעדיפה עלים טריים כי המשומרים מומלחים מדי.
עוגת עלי גפן במילוי אורז ובשר
מצרכים לעוגת עלי גפן בקוטר 22 ס"מ
- כ-30 עלי גפן טריים ושטופים, או צנצנת עלי גפן משומרים במלח
למלית:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצלים קצוץ דק
- עגבנייה בינונית חתוכה לפרוסות
- 100 גרם צנוברים קלויים במחבת יבשה
- 2 כוסות אורז עגול מושרה במים כשעה
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 2 גבעולי נענע קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
- כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית צ'ילי יבש חריף
לרוטב:
- 2 כוסות מים חמים
- 4 כפות תמר הינדי או מיץ מלימון אחד
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות סילאן
- מלח / פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מרפדים תחתית סיר בקוטר 22 בנייר אפייה משמנים מעט. מניחים פרוסת עגבנייה ומעל ב-2 שכבות עלי גפן, כשהצד המחוספס כלפי תחתית הסיר, הצד החלק כלפי מעלה. אם העלים קטנים מצמידים אותם לדפנות הסיר סביב. אם הם גדולים משאירים שוליים של עלי גפן, כדי לסגור את העוגה בסוף.
- מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נוספת מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את תערובת הבשר והאורז מעל עלי הגפן מהדקים מעט, יוצקים מעל התערובת בעדינות כוס מהרוטב. מכסים בשתי שכבות של עלי גפן מהדקים בדפנות. מוסיפים את שאר הנוזלים. מניחים צלחת קטנה מעט מקוטר הסיר ומבשלים כשעה.
Post Views: 4,197