עוגת סולת תפוזים וקוקוס
עוגת סולת בערבית בסבוסה בעברית עוגת סולת היא מנת קינוח המשתייכת למטבח הים תיכוני. את שלי אני מעדיפה אוורירית ונימוחה. אם אתם אוהבים אותה דחוסה חלבית יש לי מתכון בבלוג כאן. ככל שהעוגה נשארת יותר זמן כך היא הופכת להיות עסיסית וטעימה אף יותר.
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 25×35
- 4 ביצים בגודל L
- כוס סוכר לבן (200 גרם)
- 3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
- 2 סוכר וניל
- כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
- כוס סולת (200 גרם)
- חצי כוס קוקוס( 50 גרם)
- כוס קמח לבן (140 גרם)
- שקיק אבקת אפייה(10 גרם)
להכנת סירופ
- כוס וחצי סוכר(300 גרם)
- כוס מים(240 מ"ל)
- 3 טיפות מי זהר
- מיץ לימון סחוט טרי (חצי לימון)
אופן הכנת העוגה
- מניחים בקערת המיקסר ביצים שלמות, סוכר וסוכר וניל מקציפים כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים בזרם דק תוך ערבוב במהירות איטית את השמן ומיץ תפוזים.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, סולת, אבקת אפיה וקוקוס. נוסיף את החומרים היבשים לבלילת הביצים כשהמיקסר במהירות איטית. נערבל כ-2 דקות עד שכל החומרים נטמעו ואוחדו.
- משמנים את התבנית ויוצקים את הבלילה לתוכה.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות עד להזהבה.(אפייה רגילה).
- בינתיים נכין את הסירופ: בסיר קטן שמים סוכר, מים ומיץ לימון מבשלים כ-5 דקות עד להמסת הסוכר. מוסיפים מי זהר מערבבים מעט ומניחים בצד.
- מוציאים את העוגה מצננים חמש דקות, חותכים לקוביות/ מעוינים, במקרה הזה יוצקים את הסירופ החם על עוגה חמה. מקשטים עם פיסטוק טחון/שקדים/וורדים מיובשים.
Post Views: 2,865