פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

עוגת דבש ותפוחים מושלמת

עוגת דבש תפוחים מושלמת

עוגת דבש תפוחים ושקדים

עוגת דבש תפוחים ושקדים מושלמת!!! עוגה רכה אוורירית נימוחה עם ריח משכר של קינמון. העוגה יוצאת ממש גבוהה בתבנית בקוטר 24 ס"מ. כל כך טעימה שלא תפסיקו לטעום. את התפוחים והשקדים אני מסדרת למעלה, במהלך האפייה הם שוקעים ואז מתקבלת שכבה של תפוחים ושקדים ומעל עוגת דבש אוורירית משגעת. בחושה טעימה וחגיגית כבר אמרתי?? רוצו להכין!!

עוגת דבש תפוחים ושקדים

מצרכים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

  • 4 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס שמן קנולה (180מ"ל )
  • כוס דבש (240 מ"ל)
  • כוס מיץ תפוזים 240(מ"ל )
  • 3/4 כוס סוכר לבן (180 גרם)
  • 2 כוסות+ שתי כפות קמח לבן (300 גרם)
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • כפית גדושה קינמון טחון

לקישוט

  • 2תפוחי עץ גרני סמית חתוכים לרבעים ופרוסים או קוביות
  • חופן גפרורי שקדים מולבנים
  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים שלמות וסוכר עד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה.
  3. מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים שמן,דבש ותפוזים, מערבלים עוד שתי דקות.
  4. מוסיפים קמח מנופה,אבקת אפייה,קינמון וסודה לשתייה ומערבלים עוד שתי דקות.מוציאים את קערת המיקסר ומקפלים את הבלילה עם מרית בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, מסדרים את חתיכות הפרי והשקדים מעל בצורה מרושלת. (התפוחים והשקדים ישקעו במהלך האפייה וזה בסדר).
  6. אופים כשעה ורבע(תלוי בתנור שלכם),עד להתייצבות מצננים ומפזרים מעט אבקת סוכר.

 

 

***למבחר עוגות דבש בבלוג

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן