פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

עוגת גבינה לימונית

עוגת גבינה לימונית

עוגת גבינה לימונית

עוגת גבינה לימונית מופלאה. כידוע אנחנו חובבים עוגות גבינה בכל מצב. אם תכתבו בשורת החיפוש עוגות גבינה תראו 25 מתכונים לפחות. בכל מנסה עם ציפוי אחר. הפעם ניסיתי ציפוי לימוני שהשתלב נהדר עם המרקם הקרמי של העוגה מה אגיד לכם שמישהו יעצור אותי. הכנת העוגה קלה מאוד אין צורך להפריד ביצים מערבבים את כל הבלילה ומוסיפים לתחתית ביסקוויטים.

עוגת גבינה לימונית

עוגת גבינה לימונית

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לתחתית:

  • 350 גרם עוגיות פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות פיסטוק לא קלוי

לעוגת גבינה:

  • גבינת שמנת נפוליאון 16% (225 גרם)
  • 2 שמנת חמוצה 9% ( 400 גרם)
  • גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 4 ביצים שלמות בגודל L

ציפוי קרם לימון:

  • 2 ביצים בגודל לארג'
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/3 כוס מיץ לימון (80 מ"ל)
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות

 אופן הכנה:

  1. טוחנים את הביסקוויטים, פיסטוק וסוכר במעבד מזון דק ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת.
  2. משמנים ומרפדים  תבנית בקוטר 24  עם נייר אפייה גם בדפנות. שופכים את הביסקוויטים הטחונים מהדקים עם כף או כוס היטב בתחתית ועולים כ-4 ס"מ לדפנות מהדקים היטב. מעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות , שמנת חמוצה, אינסטנט, שמנת מתוקה, קורנפלור סוכר וביצים , עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  4. כאשר הבלילה אחידה מעבירים אותה לתבנית עם תחתית פירורי העוגיות.
  5. מכניסים לתנור ואופים את העוגה ב- 150 מעלות כשעה ורבע או עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט מעט. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כחצי שעה. מוציאים את העוגה ומצננים.
  6. מכינים את הציפוי: בקערה קטנה מערבבים ביצים, סוכר, מיץ לימון, שמנת מתוקה וגרידת לימון. מעבירים ללהבה נמוכה ובוחשים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהחמאה נטמעת. מעבירים דרך מסננת דקה ומכניסים למקרר לצינון עד שהעוגה מוכנה ומצוננת. יוצקים את הקרם לימון ומיישרים. מעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן