עוגת ביסקוויטים רפאלו
עוגת ביסקוויטים רפאלו משגעת ללא אפייה כזאת לא טעמתם. בסיס העוגה מכדורי שוקולד בהיר מבוסס על שוקולד לבן, חלב ותמצית בטעם קוקוס. השתמשתי בעוגיות של חברת הדר אפיפית בטעמי קפוצ'ינו תפוז מעולים. אתם יכולים להשתמש בפתי בר. מעל קרם בטעם רפאלו עם גבינת שמנת, חלב מרוכז, אינסטנט פודינג וניל, שמנת מתוקה וקוקוס. בסיום קוקוס קלוי מתקתק.
מצרכים לתבנית בגודל 25×25
בסיס העוגה:
- 250 גרם ביסקוויטים בטעם קפוצ'ינו ובטעם תפוז של הדר/פתי בר
- 200 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 80 מ"ל (שליש כוס) חלב
- כפית תמצית וניל בטעם קוקוס או רגילה
- קורט מלח
קרם וניל רפאלו:
- 500 גרם שמנת מתוקה 38%
- 225 גרם גבינת נפוליאון 25% שומן
- 200 גרם חלב מרוכז
- 80 גרם פודינג וניל צרפתי
- 2 כפות קוקוס לבן
לקישוט:
- קוקוס קלוי
אופן הכנת בסיס העוגה:
- מכניסים את הביסקוויטים לשקית ניילון עבה(השתמשתי בזיפר) סוגרים משאירים פתח, מרסקים היטב בעזרת פטיש שניצלים או מערוך. חשוב לא לרסק לאבקה דקה, משאירים חלקים גסים. מעבירים את פירורי הביסקוויטים לקערה בינונית.
- בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד הלבן עם חמאה וחלב, מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים תמצית קוקוס וקורט מלח ומערבבים.
- יוצקים את תערובת השוקולד הלבן לקערת פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב עד שכל הביסקוויטים מצופים בשוקולד הלבן.
- משטחים את התערובת ומהדקים עם כף בתבנית מרובעת 25 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה וגם בשולי התבנית. מקפיאים לחצי שעה להתייצבות.
אופן הכנת קרם רפאלו:
- בקערת מיקסר במהירות נמוכה מקציפים שמנת מתוקה, גבינת נפוליאון וחלב מרוכז.
- לאחר הטמעה ואיחוד החומרים מוסיפים קוקוס, מעלים את המהירות ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקצפת יציבה.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא יוצקים ומשטחים את הקצפת מיישרים עם פלטה או כף. מפזרים קוקוס קלוי. מעבירים למקפיא לשעתיים להתייצבות, מוציאים וחותכים לקוביות.
- שומרים את העוגה במקפיא, מוציאים רבע שעה לפני ההגשה.
Post Views: 3,631