לתבנית מרובעת 24 ס"מ או חד פעמית בינונית
מצרכים
300 גרם ביסקוויטים פתי בר דק או רגיל
2 כפות נס קפה
1 כפית סוכר
3 כפות חלב
לקרם גבינה:
225 גרם (1 קופסה)גבינת שמנת 16%
250 גרם גבינת סקי 5%
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
100 גרם אבקת סוכר
1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)או קרם פרש
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות נוטלה
125 מ"ל (1/2מכל) שמנת מתוקה 38%
1 כף שמן קנולה
אופן ההכנה:
1.מכינים נס קפה עם חלב (2 כפות נס קפה) לטבילת הביסקוויטים.
2.טובלים את הביסקוויטים בקפה מסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
3.בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם סוכר לקצף רך כשתי דקות. מוסיפים גבינות,שמנת חמוצה ופודינג וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
4.יוצקים כ-1/4 מכמות הגבינה על גבי שכבת הביסקוויטים ומשטחים לשכבה אחידה.
5.מסדרים עוד ביסקוויטים טבולים בקפה מעל קרם הגבינה, מעליהם עוד 1/4 מכמות קרם הגבינה וכן הלאה עד שנגמרת תערובת הגבינה. מסיימים עם גבינה.
6.מצננים במקפיא כשעה.
ציפוי שוקולד:
1.בקערית מניחים שמנת מתוקה,שוקולד מריר,שמן ונוטלה,מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות בכל פעם עד שהכל נמס והתערובת אחידה,מערבבים היטב.
2.יוצקים את הציפוי על החלק העליון של העוגה הקפואה,מנערים מצד לצד את השוקולד עד לכיסוי מלא.
4.מצננים במשך 4-5 שעות במקרר עד התייצבות מוחלטת.
4 תגובות
מושלם
תודה♥
אפשרי להוסיף גבינת מקספורניה? אשמח לתשובה
אפשר במקום גבינת שמנת