עוגיות פילו פריכות במילוי אגוזי מלך
עוגיות פילו פריכות במילוי אגוזי מלך או שקדים הן כל כך פשוטות וממש ממכרות. הביס מתפצפץ בפה וריח הקינמון משגע. אפשר כמובן למלא עם תפוחים מקורמלים ממרח שוקולד או כל מלית אחרת שאתם אוהבים. את הבצק הנפלא הזה תמצאו במקררים בסופר ליד מוצרי החלב.
מצרכים ל-2 רולדות
- 4 עלי פילו מצונן של שמרית
- 30 גרם חמאה מומסת
מלית:
- 2 כוסות אגוזי מלך
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות קינמון
קישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מעבירים את מצרכי המלית למעבד מזון וטוחנים גס.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
- מניחים עלי פילו מברישים בחמאה מומסת או נטורינה לפרווה. מפזרים חופן על כל העלה. מניחים עוד דף פילו מברישים בחמאה מפזרים עוד חופן ומגלגלים לגליל. חוזרים על הפעולה עם זוג עלי הפילו הנוספים ויתרת המלית.
- מניחים את גלילי הפילו בתבנית , וחותכים לעוגיות ברוחב 3 ס”מ בעזרת סכין משונן.
- אופים כ-15 דקות עד הזהבה.
- לקישוט, בוזקים מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות שבוע בצנצנת אטומה בטמפ’ החדר.
**בשיתוף שמרית אפייה ביתית
Post Views: 1,833