עוגיות אגוזים מושלגות ללא קמח
עוגיות אגוזים מושלגות ללא קמח שמכינים ב-10 דקות בלי מיקסר. העוגיות מתאימות לחג הפסח ובכלל הייתי מאמצת לכל השנה. הן כל כך טעימות מעטה פציח בחוץ ורך מפנים. שימו לב לא להשאיר בתנור יותר מידי כי הן מתקשות מעט לאחר האפייה. את סוגי האגוזים אתם יכולים לבחור, אפשר רק סוג אחד או כמה סוגים שהמשקל הכולל יהיה 400 גרם. אחרי שמעצבים את הצורה טובלים באבקת סוכר ואז מכניסים לתנור.
מצרכים ל-60 עוגיות תלוי בגודל
- 200 גרם אגוזי מלך טחונים דק
- 200 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
- 2 ביצים בגודל L
- 1/2 כוס סוכר לבן(100 גרם)
- קורט מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- גרדת תפוז
לציפוי:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את כל המצרכים, פרט לאבקת הסוכר, בקערה עמוקה ומעבדים את התערובת ביד לכדור אחיד וגמיש.
- מניחים 2 כפות אבקת סוכר על צלוחית שטוחה (אם חסר מוסיפים לפי הצורך).
- מרטיבים מעט את הידיים לוקחים כדור לא גדול הן טופחות מעט באפייה וצרים צורות לפי רצונכם.
- מגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר, ומסדרים בתבנית במרווחים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום עליון תחתון ואופים במשך 12-14 דקות לא יותר!!! או עד להזהבה קלה.
- מצננים היטב ומכניסים לקופסה אטומה.
***שימו לב לא לאפות יותר מידי הן מתקשות לאחר הצינון
Post Views: 3,945
3 תגובות
אשמח מאוד לקבל מתכונים
היי ענבל את צריכה להירשם בעמוד שלי בבלוג בכל פעם שאפרסם תקבלי את המתכונים למייל
אפשר במקום אגוזי מלך אגוזי פקאן?