סקורדליה ממרח שום ותפוחי אדמה
סקורדליה ממרח שום ותפוחי אדמה. ממרח מעולה משקדים ותפוחי אדמה עם טעם דומיננטי של שום (סקורדו = שום ביוונית). מגישים עם דגים וירקות צלויים או טריים. תחליף נפלא לחומוס. רצוי להשתמש בשום טרי ירוק של תחילת העונה הממרח יהיה הרבה יותר טעים. את הממרח הנפלא הזה טעמתי לראשונה במסעדת גרקו בתל אביב. כמובן שחיפשתי מיד מתכון ומצאתי בגוגל את המתכון של המסעדה. (הורדתי מכמות השמן). הכנתי יצא נפלא והממרח הזה הפך לקבוע בשולחן השבת וגם באמצע השבוע.
מצרכים:
- 200 גרם שקדים פרוסים
- 1 תפוח אדמה גדול, מבושל בקליפתו וקלוף
- 4 שיני שום כתושות
- 1 פרוסות לחם לבן פשוט, ללא הקרום
- 1/4 כוס מים (לפי הצורך)
- 4 כפות חומץ יין (השתמשתי ברגיל)
- 1 כף מלח
- 200 מ"ל שמן זיתלהגשה:
- שמן זית
- מעט שקדים פרוסים וקלויים במחבת ללא שומן
הוראות הכנה
- שמים במכל מעבד המזון את השקדים, תפוח האדמה, השום, הלחם, החומץ והמלח ומעבדים עד שמתקבל מרקם חלק.
- מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי פעולת המעבד. אם יש צורך, מוסיפים מים בכמות הדרושה לקבלת מרקם של חומוס.
להגשה:
מניחים מהממרח בצלחת הגשה, מטפטפים מלמעלה מעט שמן זית, זורים מעט שקדים ומגישים. את היתרה אפשר לשמור בכלי סגור במקרר עד 3 ימים.
**מתכון מכאן עם מעט שינויים
Post Views: 1,300