סלט עלי מנגולד וגרגירי חומוס – פיקנטי
סלט עלי מנגולד עם גרגרי חומוס פיקנטי היה קבוע ביום שישי. אימי ז"ל הייתה מוסיפה גזר שבושל מעט במים עד לריכוך ואז מוסיפה לתבשיל. המתכון קל להכנה מעט מטריל כמו כל התבשילים שלנו כי חובה לנקות היטב את הגבעולים. אפשר כמובן להוסיף קציצות בשר/עוף מכאן.
מצרכים
- 2 חבילות עלי מנגולד
- 1/2 קופסת שימורים חומוס גרגרים, או 200 גר' חומוס שהושרה ובושל
- מיץ מלימון שלם
- חצי פלפל חריף ירוק חתוך לפרוסות
- כפית פפריקה חריפה
- כפית מלח
- כף אריסה
- 1/4 כפית כמון
- 3 שיני שום כתוש
- 3 כפות שמן זית
- כוס מים
אופן ההכנה
- קולפים את עלי המנגולד ומפרידים מהגבעולים, את העלים קוצצים דק והגבעולים לפרוסות דקות.
- מעבירים למחבת רחבה את גבעולי המנגולד והפלפל החריף מוסיפים לשמן חם, מאדים תוך כדי ערבוב עד לריכוך הגבעולים.
- מתבלים באריסה, מלח, שום כתוש, פפריקה, כמון ומלח ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון את גרגרי החומוס מים עד לכיסוי. מבשלים 10 דקות עד לספיגת רוב הנוזלים.
- מצננים ומעבירים לקופסה אטומה ולמקרר.
***אפשר להוסיף קציצות בקר או עוף, להוסיף מים לתבשיל להרתיח ולהוסיף קציצות או עוף.מכאן
Post Views: 3,833
2 תגובות
מעולה בריא ומזין
תודה