סלט חצילים זיתים וצנוברים
סלט חצילים זיתים וצנוברים כל כך טעים שלא הפסקתי לאכול. כמו בכל שישי אני מכינה המון סלטים מבושלים וטריים. הפעם החלטתי להוסיף גם זיתים וצנוברים קלויים לסלט חצילים האפוי והילדים כל כך אהבו. את החציל אני אופה בטורבו בתנור חם ומוסיפה לתבשיל אפשר כמובן לטגן.
מצרכים:
- 1 חציל קלוף לסירוגין וחתוך לקוביות,2 כפות שמן זית, מלח, פלפל
- בצל בינוני חתוך לפרוסות
- 4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
- כף אריסה פיקנטית
- כף רסק עגבניות
- חופן זיתים מגולענים חצויים
- 2 כפות שמן זית לתבשיל
- מלח, פלפל שחור גרוס
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים את החציל, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו כ-20 דקות או עד להשחמה.
- מחממים שמן זית בסיר, מכניסים בצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים עגבניות, אריסה ורסק עגבניות מבשלים תוך ערבוב כ-10 דקות. מוסיפים כוס וחצי מים מתבלים במלח פלפל כשהמים רותחים מוסיפים זיתים, את החצילים האפויים והצנוברים. מבשלים עוד 10 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים. מפזרים כוסברה ומגישים.
Post Views: 1,401