סלט חצילים בטחינה-באבא גנוש
באבא גנוש הוא מאכל המורכב מסלט חצילים בטחינה, אשר נפוץ ברחבי המזרח התיכון, בעיקר במצרים, בסוריה, בלבנון, בטורקיה וביוון. במדינות שונות יש גרסאות שונות לאופן ההכנה, בחלקן מוסיפים לחצילים עגבניות קצוצות ושום. משמעות השם היא כנראה אבא גנוש, או אבא מפונק. לעיתים הוא נקרא גם מטאבאל. ויקיפדיה רצוי לקלות את החצילים על אש גלוייה הטעם השרוף עושה את כל ההבדל. אם גם אתם אוהבים חצילים יש המון גרסאות בבלוג. רשמו בשורת החיפוש חצילים תמצאו המון מתכונים גם מבושלים, אפויים וקלויים.
סלט חצילים בטחינה-באבא גנוש
מרכיבים:
- 2 חצילים בינוניים
- חצי כוס טחינה גולמית
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס מים קרים
- 1/4 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
- כף שמן זית
- שבבי צ'ילי
אופן ההכנה:
- מחוררים מעט את החציל בעזרת מזלג וקולים אותו על אש גלויה עד שקליפתו חרוכה והחציל מתרכך.
- ממתינים שהחצילים יצטננו מעט, חוצים את החצילים לאורך ומוציאים את בשר החציל עם כף למסננת. מעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים למעבד המזון את הטחינה, מים קרים, לימון, שום, מתבלים במעט כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, מפעילים את המכשיר וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה.
- מסדרים על צלחת מזלפים שמן זית ושבבי צ'ילי.
Post Views: 2,855