סלט בורגול ועדשים שחורות
סלטים עם בורגול ועדשים ירוקות/שחורות/ מה שתבחרו. מנה צמחונית מזינה משביעה וטעימה בטירוף. את הסלט הנפלא הזה אני מכינה כמה פעמים בשבוע. לפעמים מוסיפה קוסקוס או פתיתים במקום בורגול מכניסה ירקות בכל הצבעים מוסיפה פרי בשביל האיזון ומתבלת בפשטות מלח פלפל שמן זית ולימון. לסלט הוספתי בטטה שאפיתי בתנור עם מלח פלפל שמן זית וסילאן וכמעט חיסלתי לפני שהוספתי. לסלט.
סלט בורגול ועדשים שחורות
מצרכים :
- 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות לפרוסות
- מלח ופלפל שחור
- סילאן
לסלט:
- 1 כוס בורגול, מושרה במים חמימים ומסונן
- 1 כוס עדשים שחורות/ירוקות מבושלות עד לריכוך חלקי
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 פלפל גמבה חתוכה לקוביות
- נקטרינה חתוכה לקוביות
- פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
- 2 מלפפונים חתוכים לקוביות
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1 כוס פקאן מסוכר
- 1/2 כוס חמוציות
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
לתיבול:
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים בטטה לפרוסות, מתבלים במלח, פלפל שחור וסילאן.
- אופים את הבטטה עד לריכוך והשחמה קלה(20-30 דקות).
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בקורט מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
- המלצה: ממתינים לפחות חצי שעה לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יתערבבו וייספגו.
Post Views: 3,936