פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

סלט בורגול וירקות מבושלים

סלט בורגול וירקות מבושלים

סלט בורגול וירקות

סלט בורגול וירקות מבושלים ארוחה מזינה וטעימה 20 דקות והארוחה מוכנה. אם בא לכם להחליף את הבורגול באורז זה פתרון מצוין ומהיר. ברוב המקרים אני משתמשת בבורגול בינוני להכנת סלטים קרים, הבורגול סופג נפלא כל ירק או פרי שמוסיפים לו. חיפשתי תוספת לקציצות חזה עוף שהכנתי וכשבדקתי במזווה גיליתי המון בורגול שתכף פג תוקף. טיגנתי בצל סלרי וגזר בשמן זית איכותי, תיבלתי הוספתי בורגול ובישלתי כ-20 דקות יצא מושלם.

סלט בורגול וירקות

מצרכים

  • 2 כוסות בורגול בינוני
  • 2 כוסות מים
  • בצל בינוני חתוך דק
  • גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 עלי סלרי עם גבעול חתוך דק
  • חצי פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות
  • כף מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית כמון
  • 2 כפות שמן זית
  • כוסברה (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. מעבירים את הבורגול לקערית ומכסים במים מהברז כ-10 דקות.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את הגזרים,פלפל צ'ילי ואת הסלרי ומטגנים 4-3 דקות נוספות תוך ערבוב, עד שהגזרים מתרככים. מתבלים במלח,פלפל שחור וכמון מערבבים.
  3. מסננים את הבורגול מוסיפים לסיר, מערבבים ומוסיפים מים עד כיסוי. מבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים והבורגול רך ומוכן. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים כוסברה מעל ומגישים.

**מתכונים עם בורגול

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן