פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

סיר קציצות עם אפונה

סיר קציצות עם אפונה

סיר קציצות ואפונה

סיר קציצות עם אפונה תפוחי אדמה פטריות וגזר. את התבשיל הנפלא הזה אני מכינה בדרך כלל ברוטב צהוב כי ככה אכלתי בבית. לאחרונה החלטתי לעשות מעט שינויים כי התיאבון לא משהו צריכה מעט חריפות וצבעוניות בצלחת עד שכולם יחזרו בע"ה.

הוספתי לרוטב מעט עגבניות ופלפל ירוק חריף עם טיגון הבצל ואז הוספתי את השאר. מקווה שהבן שלי יאהב את השינוי כי זה התבשיל שהוא הכי אוהב.

סיר קציצות ואפונה

מצרכים:

  • 500 גר' בשר בקר טחון
  • בצל בינוני
  • חופן כוסברה
  • כפית ראס אל חנות
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון (אל תוותרו )
  • כפית כורכום

לרוטב:

  • בצל גדול חתוך לפרוסות דקיקות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות עם הקליפה
  • פלפל ירוק חריך חתוך לטבעות
  • כפית כורכום
  • 3 עלי סלרי עם העלים קצוצים דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • גזר בינוני חתוך לקוביות
  • 2 כוסות אפונה(סנפרוסט)
  • פטריות פורטובלו קטנות
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון קוצצים כוסברה ובצל.
  2. מוסיפים לקערה עם הבשר והתבלינים מערבבים היטב ומניחים בצד או במקרר עד להכנת הרוטב.
  3. בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל מטגנים עד להזהבה מוסיפים עגבניות,פלפל חריף וסלרי עם העלים ,מתבלים בכורכום, מלח, פלפל ומערבבים ממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות. מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. מכינים קציצות ומעבירים לסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה עם מכסה סגור.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה, פטריות,גזר ואפונה. לוקחים עם כף מהרוטב ומרטיבים את כל הירקות, מתקנים תיבול אם צריך, ומבשלים עוד כחצי שעה עד שרוב הנוזלים מתאדים (קוראים לזה תק'לייה).
  6. תכינו תוספת אורז לבן.

 

לעוד תבשילים בתוספת ירקות

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן