משולשי פילו וטונה ברוטב עגבניות
משולשי פילו וטונה ברוטב עגבניות מתובלות של פריניר תוספת טבעות זיתים של פריניר בבצק פילו. פתרון מעולה לצמחוניים שלי. מטגנים בצל מוסיפים רוטב עגבניות מתבלים בפפריקה, כורכום, פלפל שחור גרוס, אריסה ולימון כבוש. לרוטב הנפלא הזה מוסיפים זיתים ומבחינתי אפשר למרוח על פרוסת לחם טובה עם סלט ירקות אני מסודרת:)
משולשי פילו וטונה ברוטב עגבניות
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- חבילת דפי פילו מצונן של שמרית
למלית
- קופסת טונה בשמן זית (240 גרם) מסוננת
- 3 כפות טבעות זיתים (פריניר)
- 1 כף אריסה פיקנטית
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב עגבניות מתובל (פריניר)
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
- 1/4 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- כף לימון כבוש
- מעט צ'ילי יבש גרוס(לא חובה)
- כפית פפריקה מתוקה
- רבע כפית כורכום
- 1/2 כוס מים
לפיזור
- שומשום שחור/לבן
להכנת המלית
- מחממים את שמן הזית במחבת ,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים רוטב עגבניות מערבבים וממשיכים לטגן כשתי דקות. מתבלים בפפריקה, פלפל שחור, כורכום, צ'ילי גרוס, אריסה, לימון כבוש ומלח. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים.
- מסננים את השמן ומוסיפים טונה, טבעות זיתים מבשלים כ-10 דקות. מסננים את המלית מנוזלים ומצננים היטב לפני המילוי.
- פורסים דף פילו מצונן משמנים פורסים עוד אחד סה"כ 3 דפי פילו. מחלקים וחותכים את הדפים ל-4 רצועות ברוחב 5 ס"מ לערך. שמים כפית מילוי ומקפלים בצורת משולש קטן(סרטון באינסטגרם). חוזרים על הקיפול בצורת משולש עד סוף הרצועה (כך מקבלים מאפה עם מלא שכבות).
- מניחים לתוך תבנית משומנת מראש. חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מתמלא.
- משמנים את המשולשים מפזרים שומשום שחור/לבן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
Post Views: 2,238