פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

מרק חומוס ודלעת מרוקאי

מרק חומוס ודלעת מרוקאי

מרק חומוס ודלעת מרוקאי

מרק חומוס ודלעת אומנם לא מצטלם הכי יפה, מבטיחה לכם הוא הכי טעים בעולם. המרק שאימי ז"ל הכינה בחורף באופן קבוע באמצע השבוע. כנראה היה היום הכי עמוס שלה.  נראה שהיא הייתה גאה בי, הצליח לי כמעט כמו שלה. אצלי באופן קבוע אני מכינה מרקים, תחליף מצוין לארוחה משביעה ומגוונת. את המרק הזה מכינים בקלות, רצוי לקלף את החומוס לא חובה עד כמה שאפשר לאחר הבישול. לבישול החומוס- מוסיפים למים רותחים כפית סודה לשתייה. מכניסים את החומוס ומבשלים כ-30 דקות. מוציאים שוטפים ומסננים. משפשפים את החומוס בין כפות הידיים וכך נפרדת הקליפה בקלות. באמצע הבישול טוחנים עם בלנדר מוט או ממחה ידני טחינה גסה או חלקה לגמרי וממשיכים בבישול. התיבול של המרק עדין מעט פלפל לבן כורכום  ומלח. הוספתי למרק  בשר שבישלתי מראש עם עלי דפנה ופלפל אנגלי סיננתי והוספתי את הציר למרק. את הבשר מוסיפים למרק לאחר הטחינה וממשיכים  בבישול.

מרק חומוס ודלעת מרוקאי

מרק חומוס ודלעת מרוקאי

מצרכים

  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים מראש
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות שמן קנולה

    אופן ההכנה

    1. לבישול גרגרי חומוס: מוסיפים למים רותחים כפית סודה לשתייה. מכניסים את החומוס ומבשלים כ-30 דקות. מוציאים שוטפים ומסננים. משפשפים את החומוס בין כפות הידיים וכך נפרדת הקליפה בקלות.
    2. יוצקים שמן לסיר עמוק מחממים ומוסיפים בצל קצוץ. קולפים וקוצצים סלרי ומוסיפים לסיר מערבבים. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת וגרגרי החומוס ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
    3. מוסיפים מים עד כיסוי מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום ומבשלים כ-20 דקות. טוחנים בבלנדר מוט רק מעט, משאירים חלקים שלמים. בודקים תיבול, מבשלים שוב עוד 10 דקות ומגישים.

**למתכוני מרקים לחצו על הקישור

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן