מקרוד אפוי(רולדות סולת במילוי ממרח תמרים)
מקרוד-עוגיות סולת במילוי ממרח תמרים טבולות בסירופ סוכר. את העוגיות האלה בדרך כלל מטגנים וטובלים בסירופ סוכר. מכינים את האלה באירועים מיוחדים בטקסי חינה, פורים או כל אירוע חגיגי אחר. את המתכון הנפלא ונטול טיגון קיבלתי מחברה בעלת בוטיק בגדים, כל פעם שהגעתי לחנות היו מבחר עוגיות מרוקאיות טעימות על השולחן. כשטעמתי את המקרוד הרגשתי משהו שונה חדש "רותי מה זה מתכון חדש? לא היא ענתה מתכון ישן מאוד!!! אני לא מטגנת את המקרוד יוצא טעים מאוד!!!קחי את המתכון תנסי" כמובן לקחתי ורצתי להכין. השינוי שעשיתי השתמשתי בנטורינה במקום שמן, ללא שומן טראנס תחליף למחמאה ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, וטעם ניטרלי. את העיצוב הנחמד עשיתי כשגילגלתי את הרולדה צבתתי את החלק העליון לכל אורכו. הכנסתי למקפיא ל-10 דקות ופרסתי.
מקרוד אפוי (רולדות סולת במילוי ממרח תמרים)
מצרכים
- 1 ק"ג סולת(פחות כוס וחצי)
- כוס וחצי קמח רגיל
- 3 שקיות אבקת אפיה
- 1/2 כוס סוכר(100 גרם)
- 1 כוס שמן קנולה פושר (200 גרם)
- 2-1/2 כוסות מים פושרים
למילוי
- 450 גרם ממרח תמרים
- 1 כף גדושה קינמון
- 1/2 כפית ציפורן
לסירופ סוכר
- 2 כוסות סוכר (400 גרם)
- 1 כוס מיץ תפוזים(240 מ"ל)
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל המצרכים לפי הסדר הרשום ומערבלים עד לאיחוד החומרים לכדור. אם חסר קמח מוסיפים מעט.
- מניחים בצד ל-10 דקות עד להתגבשות החומרים.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים לעלה ברוחב 15 ס"מ. מורחים את המלית מגלגלים לרולדה ופורסים פרוסות ברוחב של כ-1/2 ס"מ ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.
- אופים בחום 180 מעלות כ-15 דקות (חשוב!!!לא לאפות יותר מדי) מצננים מעט.
- בינתיים מבשלים בסיר את הסוכר והמיץ עד להמסה של הסוכר מוסיפים לימון.(משאירים את הסירופ על להבה הכי נמוכה עד שמסיימים לטבול את כולם).
- מעבירים את המאפים לסירופ כחצי דקה בכל צד.
- אפשר לשמור במקפיא ללא סירופ כמה חודשים ולהכין סירופ לפני ההגשה.
Post Views: 3,000
2 תגובות
תודה על המתכון
אחרי שסיימתי את שלב האפייה, ציפיתי את העוגיות בשמן קוקוס ושמתי עוד 10 דקות שיתן לזה קריספיות
היי עדנה
מעולה.. הכי חשוב שחסכתי עוד טיגון בשמן:)