פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

מפרום משורש סלרי

מפרום משורש סלרי

מפרום סלרי

מפרום משורש סלרי הכי טעים ומפתיע שאכלתי. כשראיתי לראשונה את המתכון אצל השף יוסי שטרית חשבתי למה לא? אנחנו אוהבים מכינים ממולאים עם כל מיני ירקות וזה כל כך טעים ומנחם. שמרתי את המתכון והרי הוא לפניכם עם מעט שינויים והתאמות. כל כך טעים שאתם חייבים לנסות. התהליך מעט מייגע אבל שווה. בסיום הבישול ניתן להעביר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות.

מצרכים למילוי:

  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית בהרט
  • בצל לבן
  • 2 שיני שום

למפרום:

  • 4 ראשי כרפס חתוכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום חצויות לאורכן
  • 3 עלי סלרי קצוצים
  • 4 עלי מנגולד קצוצים גס
  • כף מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • קמצוץ פלפל שאטה
  • כפית סוכר
  • מיץ משני לימונים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי המלית ומעבירים למקרר עד להכנת שורש הסלרי.
  2. חותכים את שורשי הסלרי לפרוסות בעובי 1 ס"מ לרוחבה, כמעט עד הסוף, כך שמתקבל כיס שאפשר למלא בבשר. ממלאים כל פרוסה עם הבשר תוך הידוק ומקמחים. טורפים ביצים מלח ופפריקה, טובלים את הסלרי המקומח בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מניחים בצד עד להכנת הרוטב.
  3. להכנת הרוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה, מוסיפים שום, כורכום, סלרי ,מנגולד,פלפל שחור, פלפל שאטה מערבבים מטגנים עוד דקה. מוסיפים את הסוכר, מיץ לימון מבשלים כ-5 דקות מוסיפים שתי כוסות מים מביאים לרתיחה ומסדרים את המפרום סביב. מבשלים כ-45 דקות על אש בינונית עד לצמצום רוב הנוזלים.
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן