פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

מעמולים בריבוע כשר לפסח


כמו שאתם יודעים יש לי את המתכון בבלוג בגרסה החלבית עם קמח רגיל כאן החלטתי לנסות עם קמח ללא גלוטן למאפי שמרים לפסח פרווה ,ערבבתי שני סוגי קמחים יצא בצק מעולה ונוח לרידוד ,ניתן להחליף קמח מצה לקמח תירס,או תוספת של קורנפלור באותה כמות. המרקם והטעם הרבה יותר טוב מהרגיל.
 

 

מצרכים ל- 30 עוגיות(תלוי בגודל)

200 גרם מחמאה (נטורינה)בטמפרטורת חדר (תוציאו חצי שעה מראש)
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס מים (כוס חד פעמית לשתייה חמה)
1 שקית תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן לפסח(350 גרם)
1/2 שקית אבקת אפיה (5 גרם)
1/2 כוס קמח מצות דק לעוגות(חד פעמית שתיה חמה)או קמח תירס/קורנפלור/קמח אורז

אופן ההכנה:
1.בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים מחמאה ,סוכר,סוכר וניל ומים ,לערבל עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה .
2.להוסיף קמחים ואבקת אפיה לערבב עוד דקה עד לאיחוד החומרים,להוציא את הבצק לאחד עם הידיים ולהניח בצד כ-10     דקות.
3.לחלק ל 4 חלקים שווים . לרדד על נייר אפייה מקומח מעט למלבן בגודל תבנית חד פעמית בינונית 25x 32 מחזיקים את     הבצק בצמוד לנייר האפיה והופכים לתבנית בעדינות,מורחים שתי כפות מלאות מכמות התמרים,מיישרים.
4.לרדד חלק נוסף של הבצק לגודל התבנית, להניח על שכבת התמרים,כך ממשיכים עם השאר,מסיימים עם שכבת בצק.
5.אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב (זמן האפייה משתנה מעט מתנור לתנור).

מלית תמרים
חבילת תמרים בואקום נקי/או ממרח תמרים מוכן
2 כוסות אגוזי מלך גרוסים גס אני אוהבת הרבה אתם יכולים להפחית
1 כף שטוחה קינמון

אופן ההכנה אם משתמשים בתמרים בואקום:
מנקים מועכים את התמרים בידיים ומוציאים מהם שאריות גלעינים, אם יש. את התמרים מעבירים למיקרו ל-30 שניות לרכך אותם מעט,מוסיפים אגוזי מלך וקינמון. מערבבים היטב ומחלקים לשלושה חלקים שווים.
לאחר האפייה לקרר היטב לחתוך לריבועים ולפזר אבקת סוכר .

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

  1. שלום רב,רציתי בבקשה לשאול מה אפשר במקום תערובת קמח שמרים אנחנו אחרי פסח ואין…. ואם אכן יש אז מה ומה הכמות? קמח מצה לעוגות נישאר לי אז בזה אין בעייה…אשמח לתשובה תודה רבה

  2. בוקר טוב,מכיוון שלא ניסיתי עם תחליף במתכון אתן לך מתכון אחר שעשיתי בגרסה הרגילה,מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית
    300 גר' חמאה מומסת ומקוררת
    600 גר' קמח
    1 אבקת אפייה (10 גרם)
    קורט מלח
    1 כפית מי ורדים
    1/2 כוס חלב
    1/4 כוס מיץ תפוזים
    1 חלמון ביצה בגודל L
    1 כפית תמצית וניל
    50 גר' אבקת סוכר
    לחמם תנור ל-180 מעלות.
    בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח,אבקת סוכר,מלח,וניל,ואבקת אפיה במהירות נמוכה.
    מוסיפים חמאה מומסת וחלמון ביצה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
    מוסיפים בהדרגה את החלב,מיץ תפוזים ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת כדור בצק .מניחים בצד לחצי שעה.
    מערבבים תמרים עם קינמון ואגוזי מלך מרככים את התערובת במיקרו כ-2 דקות.(החימום ירכך את המלית).
    מחלקים את הבצק לארבעה או חמישה חלקים שווים.
    מרדדים על נייר אפייה מקומח מעט למלבן בגודל תבנית חד פעמית בינונית 25×32 מקפלים לחצי ומעבירים לתבנית בעדינות,מורחים שתי כפות מלאות מכמות התמרים.
    מרדדים חלק נוסף של הבצק לגודל התבנית, ומניחים על שכבת התמרים,כך ממשיכים עם השאר.
    אופים כ-45 דקות, עד שהבצק משחים (זמן האפייה משתנה מעט מתנור לתנור).

    לאחר שהמאפה מתקרר חותכים אותו לריבועים ומפזרים אבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן