מז'וז'ין נשואים סרדינים ממולאים
מז'וז'ין (נשואים)סרדינים ממולאים כוסברה שום כמון ואריסה. בזמן האחרון עולים בי זיכרונות מהבית, בכל יום אימי הכינה אוכל טרי. אבא טיפח גינת ירק, תפוחי אדמה, אפונה, כוסברה ופטרוזיליה, פקאן תרנגולות הודו, כבשים ועוד. כבש אני לא אוכלת מאז כי ראיתי שחיטה וזה גמר אותי. את רוב הקניות אבי עשה בשווקים בחיפה הוא חיפש את הכי טוב. את הסרדינים אבי קנה פעם בשבועיים אימי מאוד אהבה אני בגילי פחות אהבתי את התבשילים המורכבים. עם השנים למדתי להעריך ולאהוב את כל מה שאימי הכינה. מתגעגעת אליהם ולכל מה שהם עשו בשבילנו. לסרדינים מוסיפים תחמיץ שמוסיף המון לדגים, שניצלים ועוד.
מצרכים ל-3 מנות
- 6 סרדינים מפולטים ונקיים
- חופן כוסברה קצוצה דק
- 4 שיני שום כתוש
- כפית כמון
- כף אריסה
- כפית מלח
- כף שמן זית
- שמן לטיגון
- כוס קמח
אופן ההכנה
- מנקים את הסרדינים מקשקשים מוציאים את האידרה, משטחים ומפזרים מעט מלח.
- מערבבים בקערית כמון, אריסה, שום כתוש וכף שמן.
- ממלאים את הסרדינים: מניחים סרדין פתוח כשהעור כלפי מטה, מניחים כף מהתערובת מכסים עם סרדין נוסף כשעורו כלפי מעלה. מהדקים מעט.
- מחממים שמן בסיר רחב, מקמחים היטב את שני צידי הדג ומטגנים בשמן החם. מוציאים למסננת מגישים עם פרוסות לימון וצ'רמלה(תחמיץ).
צ'רמלה-תחמיץ לדגים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ
- כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף פפריקה חריפה
- 1/4 כפית כמון
- 3 שיני שום כתוש
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה דק
- כפית מלח
- כפית אריסה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המצרכים, לפני ההגשה יוצקים מעט על הדגים המטוגנים.
Post Views: 2,284