מוסקה חצילים ובשר בתנור
מוסקה חצילים ובשר בתנור השילוש הקדוש. אין דבר שאני יותר אוהבת מחצילים. ראו בבלוג מתכונים עם חצילים את המוסקה שלי הכנתי עם חצילים קלויים על אש גלויה כי לאחרונה אני פחות מטגנת. בבסיס המוסקה הנחתי חצילים קלויים מתובלים במלח פלפל ולימון. מעל הנחתי פרוסות עגבניות ואז את הבשר המבושל עם תבלינים. לבסוף שוב פרוסות עגבניות פלפל חריף וצנוברים. הכנסתי לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לחצי שעה.
מוסקה חצילים ובשר בתנור
מצרכים לתבנית בגודל 22×34
- 2 חצילים גדולים קלויים(אפשר מוכן) מתובלים בשמן זית, מלח. פלפל, לימון
- 1/2 קילו בשר בקר טחון
- 3 כפות שמן זית
- 1בצל בינוני קצוץ דק
- 3 שיני שום כתוש
- כפית פפריקה מתוקה
- 3 עגבניות פרוסות
- 1/4 כפית כמון
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים
- 1/4כפית אורגנו יבש
- 1כפית שטוחה מלח
- 1/4כפית פלפל שחור טחון
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
- חופן צנוברים
רוטב:
- 2 כפות רסק עגבניות
- כוס מים
- 2 כפות שמן זית
- כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את החצילים: קולים את החצילים על אש גלויה מקלפים ומניחים במסננת. מתבלים במלח פלפל לימון ושמן זית מערבבים היטב.
- מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מניחים את הבשר ומפוררים היטב עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
- לרוטב: למחבת מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, כמון, מים, אורגנו, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים תוך ערבוב כמה דקות עד שנשארים מעט נוזלים במחבת.
- מרכיבים את המנה: מחממים את התנור לחום של 190 מעלות (=). שמים בתבנית נייר אפייה, מניחים בתחתית התבנית חצילים קלויים, על שכבת החצילים מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות, ועל שכבת העגבניות מפזרים את הבשר המבושל, ושוב פרוסות עגבניות, מוסיפים פרוסות של פלפל חריף, מתבלים במלח ויוצקים את הרוטב מעל.
- מכסים עם נייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים חצי שעה, מורידים את נייר הכסף, מוסיפים צנוברים ואופים עוד 10 דקות.
Post Views: 4,195