מצרכים (לתבנית אינגליש קייק אחת):
6 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות מייפל (ואפשר גם סילאן או דבש)אני השתמשתי בסילאן
4 ביצים L
כפית סודה לשתייה
תוספות (אל תוותרו על אף אחת מהן):
1/2 כפית מלח (לגרסה מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת)שמתי כפית מלח
1/2 כוס גרעיני חמנייה (אפשר גם קצת יותר)
2 כפות גרעיני דלעת
3 כפות שומשום
תוספות (אפשר להוסיף אבל ממש לא חובה):
כפית שטוחה אורגנו מיובש (או תערובת עשבי תיבול מיובשת)
כף פרג – לא טחון
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קריטי שהתנור יהיה חם כי ברגע שמוסיפים סודה לשתייה לבלילה היא חייבת להיכנס לתנור.
2. מניחים בקערה את כל המצרכים פרט לתוספות. טורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה אחידה.
3. מערבבים בקערה קטנה את כל התוספות ומוסיפים 3/4 מהן לתוך הבלילה ומערבבים.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית, משומנת היטב, ומפזרים מעל את שאר התוספות.
5. אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. פורסים רק אחרי שהלחם מתקרר.