פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

לברק על עגבניות ובטטה

לברק על עגבניות ובטטה

לברק על עגבניות ובטטה

פילטים של דג לברק או כל דג אחר על פרוסות עגבנייה, תפוחי אדמה, בטטה ובצל מתובלים בתיבול מינימלי, מכניסים לתנור והדג מוכן לאכילה לאחר 30 דקות. צולים את הירקות כמה שעות מראש ושומרים במקרר. בסמוך לארוחה צולים את הדגים ומחממים את הירקות. בסמוך להגשה מורחים מעט פסטו נענע, שנותן בוסט עוצמתי של רעננות.

לברק על עגבניות ובטטה

לברק על עגבניות ובטטה

מצרכים ל-4 מנות

  • 4 דגי לברק שלמים במשקל 1/2 ק”ג (המשקל נטו) נקיים מקשקשים ואיברים פנימיים
  • 4 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1/2 ס”מ
  • 2 בטטות קלופות ופרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 4 עגבניות פרוסות בעובי 1/2 ס”מ 4 עגבניות פרוסות בעובי 1/2 ס”מ
  • 2 בצלים פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום פרוס
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 2 עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 לימונים חתוכים לרבעים

להגשה:

  • 1-2 כפות פסטו נענע

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2.  מכינים את הירקות: חולטים פרוסות תפוחי אדמה בסיר גדול עם שפע מי מלח כ-5 דקות עד שהם מתרככים מעט אבל לא רכים לגמרי. מסננים. יוצקים לקערה חצי מכמות השמן ומתבלים בחצי מכמות הפפריקה, המלח והפלפל.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים בעדינות.
  4. מסדרים בתבנית אחת פרוסות תפוחי אדמה, בטטה ועגבניות לסירוגין כך שיש ביניהן חפיפה בצורת רעפים. מפזרים מעל טבעות  בצל, שום וטימין.
  5. אופים 30 דקות בטורבו עד שהירקות משחימים בקצוות.
  6.  מכינים את הדג ומגישים: בסמוך להגשה מחממים תנור ל-220 מעלות. שמים את הדגים בתבנית השנייה וחורצים בחלקם העליון 2 חריצים בעומק 3-2 מ”מ. מברישים ביתרת השמן ומתבלים ביתרת התבלינים. מסדרים רבעי לימונים מסביב. אופים 25 דקות עד שהדגים מזהיבים.
  7. מחממים את הירקות בתנור חם. מסדרים שכבת ירקות בכל צלחת הגשה, מניחים עליה דג ומפזרים עליו תלוליות של פסטו נענע.  מגישים מייד לצד פלחי לימונים אפויים

פסטו נענע

  1. הוא יתאים למנות דג, כממרח לסנדוויצ’ים ואפילו כמרינדה מהירה לחזה עוף. לא משנה איפה תשלבו אותו — הוא יביא משב רעננות חמצמץ.

חומרים לצנצנת בנפח 250 מ”ל:

  • עלים מצרור נענע
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 3 שיני שום
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ
  • כפית מלח
  • קורט סוכר
  • כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים למעט שמן לתערובת אחידה. מזלפים שמן בהדרגה וטוחנים עד שמתקבלת משחה חלקה ואחידה.
  2. מעבירים לצנצנת ושומרים עד שבוע במקרר.
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן